09 Temmuz 2007 00:00

Avrupa’da transfer borsası

Avrupalı futbol kulüpleri milyon dolarlar saçıyor. 2007-2008 sezonu için kadrolarını güçlendirmeye çalışan dev kulüpler dudak uçuklatacak rakamlara imza attırıyor

Paylaş

Avrupalı futbol kulüpleri milyon dolarlar saçıyor. 2007-2008 sezonu için kadrolarını güçlendirmeye çalışan dev kulüpler dudak uçuklatacak rakamlara imza attırıyor. Transfer sezonunun en hareketli takımları olarak Bayern Münih, Barcelona, Liverpool ve ManU dikkat çekiyor. İngiliz aristokratlarının takımı ManU aldığı yetenekli genç oyuncularla hem ligde hem de şampiyonlar liginde iddialı bir kadro oluşturdu.
Ribery ve Klose Bayren’de
Bu sezon transfer döneminde kadrosuna en çok oyuncu katan takımlardan biri olan Bayern Münih, sezon ortasında Schalke’de forma giyen Hamit Altıntop’u renklerine bağlayarak transfer sezonun ilk bombasını patlatmıştı. Alman devi daha sonra, Franck Ribery’yi ve İtalya milli takımı forması da giyen Fiorentina’lı Luca Toni’yi kadrosuna kattı. Panzerler, Toni ve Ribery’in dışında güçlü rakibi Werder Bremen’in golcüsü Miroslav ;Klose’yi alarak önemli bir transfere daha imza attı. Bayern Münih’in kadrosuna kattığı diğer isimler ise genç yıldızlar Jose Ernesto Sosa ve Jan Schlaudraff’.
Juve geri geldi
Bir senenin ardından yeniden İtalya Serie A’ya dönen Juventus transfer piyasasının bir diğer hızlı ekibi. Geçen yıl küme düşürülmesinin ardından bir çok yıldızını yitirmesine rağmen, Buffon, Nedved, Del Piero gibi yıldızlarını takımda tutmayı başaran siyah beyazlı ekip bu sezon iyi bir kadro oluşturma çabasında. Serie A’ya dönüşüyle beraber Avrupa’nın önde gelen futbolcularına transfer tekliflerinde bulunan Juventus Udunese’li golcü Iaquinta’yı kadrosuna kattı. Juventus daha önce de Çek savunmacı Grygera, Lyon’un yıldızı Portekizli Tiago ve Jorge Andrade’yi renklerine bağlamıştı.
Manchaster gençlere yöneldi
Premier Lig’de Chelsea hakimiyetine geçen yıl son veren ManU, transfer sezonuna hızlı bir giriş yaptı. Geleceğin en önemli yıldızlarından ikisi olarak gösterilen Nani ve Anderson’u kadrosuna katan ManU, Bayern Münih’in orta sahadaki dinamosu Owen Hargraves’e de imzayı attırdı. Bu üç transferden sonra hücum hattına West Ham’ın yıldız oyuncusu Carlos Tevez alarak takviye yapan Manchester United önümüzdeki sezona daha genç bir kadro ile girecek.
Liverpool ‘El Nino’yu aldı
Liverpool’un ABD’li iş adamlarına satışından sonra Benitez’e verilen transfer bütçesinin büyük bir bölümünü Fernando Torres’e harcayan ve transfer sezonunun en büyük bombalarından birine imza atan ‘Kırmızılar’ bunun yanı sıra Voronin, Lucas Leiva gibi önemli transferlere de imza atarak önümüzdeki sezon uzun süren şampiyonluk hasretine son vermenin peşinde. Bellamy’i West Ham’a, Cisse’yi ise Marsilya’ya satan Liverpool’da Fernando Torres’in partnerinin kim olacağı şimdiden merak konusu.
Ve diğerleri...
Real Madrid, Capello’nun görevine son verilmesinin ardından ilk transferini Roman’dan Chivu’yu alarak gerçekleştirdi.
Arsenal’in, Henry’nin yerine doldurmak için Dinamo Zagreb’ten aldığı Eduardo Da Silva Londra ekibine 24 milyon Avro’ya mal olurken, Tottenham da Charlton’ın golcüsü Darren Bent’i 23 milyon Avro’ya transfer etti.
Geçen sezon zor da olsa ligde kalan West Ham, Liverpool’un Galli golcüsü Craig Bellamy’yi renklerine katarken, Fransa’da son 6 yılın şampiyonu Lyon, Lille’den Bodmer ve Keiata’yı kadrosuna katarak şampiyonlar ligi için kadrosunu güçlendirdi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Sivas transfere hız verdi

SONRAKİ HABER

Fenerbahçe Avusturya yolcusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...