09 Temmuz 2007 00:00

Irak’ta hafta sonu katliamı!

ABD işgali altındaki Irak’ta hafta sonunda düzenlenen saldırılarda ölü sayısı 300’e yaklaştı. Saldırıların en kanlıları, önceki gün Kuzey Irak’taki Şii Türkmen ile Kürt köylerinde gerçekleştirildi, en az 200 kişi yaşamını yitirdi. Saldırılar, referandum tartışmalarının zirvede olduğu dönemde yaşandı

Paylaş

ABD işgali altındaki Irak’ta hafta sonunda düzenlenen saldırılarda ölü sayısı 300’e yaklaştı. Saldırıların en kanlıları, önceki gün Kuzey Irak’taki Şii Türkmen ile Kürt köylerinde gerçekleştirildi, en az 200 kişi yaşamını yitirdi. Saldırılar, referandum tartışmalarının zirvede olduğu dönemde yaşandı.
Kerkük kan gölü
Kerkük’teki Emirli’ye bağlı Şii Türkmen köyü Tuz Hurmatu kasabasında bir pazaryeri yakınında havaya uçan kamyon, 130 kişiyi öldürdü. 250 kişinin de yaralandığı intihar saldırısında, ölü sayısının 170’e yaklaşabileceği belirtiliyordu. 20 kişi halen kayıp.
Bu arada Türkiye, saldırıda yaralananların Türkiye’ye getirilmesi için Irak’a askeri ambulans uçağı gönderdi.
Yine K. Irak’taki Ahmet Marif ile Gargoş’ta düzenlenen iki saldırıda da 50 kişi yaşamını yitirdi. Şii Kürtlerin yoğunluklu bölgelerde yaralı sayısı 100’ü buldu.
Dün de Bağdat yakınlarındaki bir yolda düzenlenen bombalı saldırıda, orduya yeni katılan 17 kişi öldü, 20 kişi yaralandı. Askere yeni alınanların Anbar vilayetinden Sünni Araplar oldukları belirtildi. Bağdat’ta bir lokanta yakınındaki bombalı saldırıda da yoldan geçen 2 kişi öldü, 8 kişi yaralandı. Bu patlamanın, Şii ağırlıklı Kerrada’da bomba yüklü araçla düzenlenen; 6 kişinin öldüğü, 7’sinin yaralandığı saldırıdan 5 dakika önce gerçekleştirildi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Cumhuriyetçi Parti’de çatlak büyüyor

SONRAKİ HABER

Londra’da sorgu sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa