09 Temmuz 2007 00:00

Taşeronlaştırma hukuksuz

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Genel Merkezi, Adana Numune Hastanesi Seyhan Uygulama Merkezi’nde; ameliyathane, yoğun bakım ve reanimasyon ünitelerinin taşerona devredilmesine karşı açtığı davayı kazandı

Paylaş

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Genel Merkezi, Adana Numune Hastanesi Seyhan Uygulama Merkezi’nde; ameliyathane, yoğun bakım ve reanimasyon ünitelerinin taşerona devredilmesine karşı açtığı davayı kazandı. Sendika, mahkeme kararının uygulanmasını ve ihalenin iptal edilmesini istedi.
Adana Numune Hastanesi Seyhan Uygulama Merkezi’nde 8 Şubat 2007 günü yapılan hizmet alım ihalesiyle bu üniteler taşerona devredilmişti. Ameliyathane ve yoğum bakım ünitelerinin devredilmesinin yasal dayanaktan yoksun olduğunu söyleyen SES ve Adana Tabip Odası, uygulamayı akıldışı, yasadışı ve insanlık dışı olarak değerlendirerek dava açmıştı. SES Genel Merkezi’nin açtığı davayı gören Adana 1. İdari Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Tabipler Odası’nın açtığı dava ise devam ediyor.
Mahkeme, ihalenin iptal edilmesi kararına gerekçe olarak; ihalenin hukuka aykırı olduğunu gösterdi ve uygulanması halinde telafisi güç zararlar oluşacağından, 2577 sayılı Kanun’un 27. maddesi uyarınca teminat alınmaksızın yürütmenin durdurulmasına, itiraz yolu açık olmak üzere karar verdi.
Yargı karları uygulanmıyor
Hukuk mücadelesini kazandıklarını ifade eden SES Adana Şube Başkanı Mehmet Antmen, mücadelenin henüz bitmediğini dile getirdi.
Denizli Devlet Hastanesi ve Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nde de benzer ihalelerin yapıldığını ve açılan davalar sonuncunda Danıştay’ın yapılan ihaleyi iptal ettiğini hatırlatan Antmen, ancak halen taşeron firmalarla sözleşmelerin iptal edilmediğini belirtti.
SES Şube Başkanı Mehmet Antmen, “Davaları kazanıyoruz, ancak mahkeme kararları uygulanmıyor. Davaları kazanıyoruz, ancak yargı kararları uygulanmıyor” diye konuştu. (Adana/EVRENSEL)
Gülsüm Mansur
ÖNCEKİ HABER

Yol-İş’te Bayram Meral tartışması

SONRAKİ HABER

Lider Deri işçisinden CHP’li patrona tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...