09 Temmuz 2007 00:00

100 bağımsız adayın arasındada buluruz

Kadifekale, İzmir’in Konak ilçesinde bir tepenin üstüne kurulmuş bir bölge. Çoğunluğunu Mardin’den gelen göçmenlerin oluşturduğu, az sayıda da Konyalının yaşadığı emekçi bir mahalle

Paylaş

Kadifekale, İzmir’in Konak ilçesinde bir tepenin üstüne kurulmuş bir bölge. Çoğunluğunu Mardin’den gelen göçmenlerin oluşturduğu, az sayıda da Konyalının yaşadığı emekçi bir mahalle. Kadifekale’nin tepesinden İzmir’in merkezine baktığınızda, görünen lüks evler, zengin-fakir ayrımını bir kez daha ortaya koyuyor. Buradaki halkın çoğunluğu geçimini midye satarak ve seyyar satıcılık yaparak sağlıyor.
Ancak Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde insanların evleri yıkılmak isteniyor. Gerekçe ise ‘güvenlik’, ‘kentin tarihi dokusuna zarar verilmesi’ ve ‘heyelan tehlikesi’... Ancak buradaki halka göre belirtilen gerekçeler doğru değil ve sırf manzarası güzel diye buralar zenginlere peşkeş çekilecek... Diğer yandan burada yoğunlukta bulunan Kürtlerin birlikte, örgütlü bir şekilde hareket etmeleri engellenmek isteniyor.
Kadifekale’de yaşayan Konyalılarla konuştuğumuzda, buraya yerleşmeden önce medyada, yansıtıldığı kadarıyla Kürtleri barbar, terörist olarak tanıdıklarını, ancak şu an onlarla birlikte yaşadıklarını ve yansıtılandan çok farklı olduklarını söylüyorlar. Misafirperver ve dostane ilişkileri olan insanlar olduklarını ifade ediyorlar. Oylarını Tüzel’e vereceklerini söylüyorlar.
Kadifekale’de halkın kime oy vereceği konusunda kafalar net. Herkes Bağımsız Aday Abdullah Levent Tüzel’i destekleyeceğini açık yüreklilikle ifade ediyor. Hatta bize, “Burada çalışmanıza gerek yok. Adayımız belli. Gidin başka yerde çalışın” diyorlar. Ancak burada gençlerin nabzını yokladığımızda seçimden bile haberdar olmadıklarını görüyoruz. Birçoğu Cem Uzan’ın yalanlarına kanmış gibi görünüyor. Ayrıca esrar ve çeteleşmenin de olduğu hissediliyor. Bunun için de ayrıca bir çalışmanın olması gerekiyor.
Kadifekale’de seçim çalışmalarına başlarken buradaki birçok kadının okuma yazma bilmemesi bizi tedirgin etmişti. Ancak yaptığımız toplantılarda şunu gördük ki Kürt anaları, Bin Umut Bağımsız Adaylarının karşısına bilinçli olarak çok sayıda bağımsız aday konulduğunun ve kafa karışıklığı yaratılmak istendiğinin farkında. Bu oyunu düzenleyenlere karşı meydan okurcasına, “Biz adayımızı 10 değil 1000 bağımsız adayın arasında da bulabileceğimizi göstereceğiz” diyorlar.
Kadifekale’de çocuğundan yaşlısına kadar herkes, adayımız Abdullah Levent Tüzel’in Meclis’e girmesi için canla başla çalışmaktadır. Kadifekaleliler, sözün kısası A. Levent Tüzel’i Meclis’e göndermek için söz verdi.Reşat Dal (İZMİR)
ÖNCEKİ HABER

Bağımsız adaylar konuşuyor 32

SONRAKİ HABER

Kem küm politikası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa