09 Temmuz 2007 00:00

Orman yangınları yayılıyor

Orman yangınları yayılıyor. Önceki gün Bodrum’da çıkan ve dün kontrol altına alınan yangının ardından, İzmir’e 4 ayrı bölgede birden orman yangını çıktı

Paylaş

Orman yangınları yayılıyor. Önceki gün Bodrum’da çıkan ve dün kontrol altına alınan yangının ardından, İzmir’e 4 ayrı bölgede birden orman yangını çıktı. Antalya Manavgat’ta çıkan orman yangınının yerleşim yerlerine sıçraması üzerine ise bir köy boşaltıldı.
İzmir’in Menemen ve Menderes ilçelerindeki orman yangınlarına müdahale sürüyor. Dün öğleden sonra İzmir’in 4 ayrı yerinde orman yangını çıktı. Özellikle Menderes’e bağlı Ahmetbeyli beldesindeki yangının geniş bir alanda etkili olduğu, sık yerleşim yeri bulunan bölgede yoğun önlemler alındığı öğrenildi.
Menderes’teki yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı çok sayıda yer ekibi, arazöz, İzmir ve çevre ilçelerden gelen itfaiye ekipleri müdahale ediyor.
Bu arada, Menemen ilçesinin Muradiye mevkisinde çıkan yangının, Alaniçi köyü sınırlarına geldiği, buradaki çalışmalar sonucu yangının makilik alanda kontrol altına alındığı kaydedildi.
Selçuk ilçesinin sahil evleri olarak bilinen Yoncaköy yakınındaki Gölova köyü civarında da orman yangınının çıktığı, bu bölgeye de takviye gönderildiği belirtildi. Yangının, rüzgarın da etkisiyle büyüme riski taşıdığı öğrenildi. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Çeşme tarafında da yangın çıktığını bildirdi.
Manavgat’ta da orman yangını
Antalya’nın Manavgat ilçesinde de orman yangını çıktı. Yerleşim birimlerine sıçradığı belirlenen yangının başladığı Bucakşıhlar köyünün boşaltıldığı ve köyde bazı evlerin yandığı öğrenildi.
Bölgeye ulaşan yolların yangın nedeniyle kapandığı, ekiplerin alternatif yollar açtıkları belirtildi. Yangına 5 helikopter, 6 uçak, 50 arazöz, 7 dozer, 400’e yakın personelin müdahale ettiği, söndürme çalışmalarına jandarma ve orman ekiplerinin yanı sıra vatandaşların da katıldığı kaydedildi. Söndürme çalışmaları sırasında dumandan zehirlenen iki kişinin, Manavgat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı öğrenildi.
Öte yandan, Muğla’da, Yatağan Termik Santralinin çevresindeki makilik alanda ve tarım arazilerinde yangın çıktı. Santralin enerji nakil hatlarından çıkan kıvılcımların kuru otları tutuşturması sonucu çıktığı belirtilen yangına, Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 2 helikopter, Yatağan ve çevre belediyelerden gelen itfaiye ekipleri ve santral çalışanları müdahale etti. Yerleşim alanlarına doğru yayılan yangında, santralin içinde bulunan Kızılçam ağaçları da zarar gördü. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Kazada üç öğretmen öldü

SONRAKİ HABER

Kadına yönelik şiddet arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...