09 Temmuz 2007 00:00

Kazada üç öğretmen öldü

Bakırköy’de meydana gelen trafik kazasında 3 öğretmen hayatını kaybetti. Havalimanı Yolu Caddesi, Atatürk Havalimanı B Kapısı karşısındaki Serbest Bölge önünde meydana gelen kazada, Mustafa Kemal Bezbaş (32) yönetimindeki 34 DT 8522 plakalı otomobil, sürücüsünün hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki binanın duvarına çarptı

Paylaş

Bakırköy’de meydana gelen trafik kazasında 3 öğretmen hayatını kaybetti. Havalimanı Yolu Caddesi, Atatürk Havalimanı B Kapısı karşısındaki Serbest Bölge önünde meydana gelen kazada, Mustafa Kemal Bezbaş (32) yönetimindeki 34 DT 8522 plakalı otomobil, sürücüsünün hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarındaki binanın duvarına çarptı. Çarpmanın etkisiyle takla atan otomobildeki Bezbaş ve eşi Eylem Bezbaş (30) ile araçta bulunan Recep Ülker (48) dışarıya fırladı. Takla attıktan sonra duran otomobilden yaklaşık 10 metre uzakta yere düşen Eylem Bezbaş ile Recep Ülker olay yerinde, Mustafa Kemal Bezbaş ise kaldırıldığı Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde öldü. Kazada hayatını kaybeden Bezbaş çifti ile Ülker’in öğretmen oldukları ve bir arkadaşlarının Bahçelievler Evlendirme Dairesi’ndeki nikah töreninin ardından Yeşilyurt Spor Kulübü Tesisleri’nde katıldıkları düğünden döndükleri öğrenildi.
Yapı Yol-Sen’den mıcır uyarısı
Yapı Yol-Sen Genel Başkanı Bedri Tekin, yaz aylarıyla birlikte mıcır dökülü yollarda meydana gelen kazalarda artış görüldüğüne dikkat çekerek, “Maliyeti ne olursa olsun hızla bir plan çerçevesinde sathi kaplama yollar, beton asfalt yollara dönüştürülmelidir” dedi.
Tekin dün yaptığı yazılı açıklamada, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğunda olan 64 bin kilometre yolun 2 bin 50 kilometresinin otoyol, 9 bin kilometresinin asfalt betonlu yol, 50 bin 200 kilometresinin ise “sathi kaplama yol” olduğunu kaydetti. Mıcır kazalarının sathi kaplama yollarda yaşandığını belirten Tekin, “Bu yol yapımı şeklinde önce yola bitüm serilmekte, mıcır üzerine dökülmekte, daha sonra sıkılaştırılmaktadır. Bu şekildeki asfaltlama tekniğinde serbest kalan mıcır, aynı zamanda trafikte akan araçlarca da bitüme yapıştırılmakta, yine serbest kalan malzemenin bir bölümü de araçlarca yol kenarına atılmaktadır. Serbest kalan malzemeye hızlı giren araçlar savrulmakta, kazalar da meydana gelmektedir” dedi.
Maliyeti ne olursa olsun yeni kazalar yaşanmaması için sathi kaplama yolların beton asfalt yollara dönüştürülmesi gerektiğini kaydeden Tekin, “Yolların tamamen beton asfalta dönüşümü sağlanıncaya kadar Karayolları Genel Müdürlüğü, yüzeyde serbest mıcırın daha az kalacağı, mıcır serici makinelerden tüm ülke sathına yetecek şekilde temin etmelidir. Ayrıca serbest mıcırın en az şekilde kalacağı yöntemlerle çalışılmalıdır. Yolların bakımı yapılmalıdır” dedi.
Kazaların önlenmesi için sürücülere de görev düştüğüne işaret eden Bedri Tekin, sürücülerin bakım çalışmaları yapılan yollarda hız düşürmesinin gerekli olduğu uyarısını yaptı. (İstanbul-Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

EVRENSEL’den

SONRAKİ HABER

Orman yangınları yayılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...