09 Temmuz 2007 00:00

EVRENSEL’den

Geride bıraktığımız haftanın en önemli gelişmelerinden birisi PETKİM’in yüzde 51 çoğunluk hissesinin TransCentralAsia’ya satılmasıydı

Paylaş

Geride bıraktığımız haftanın en önemli gelişmelerinden birisi PETKİM’in yüzde 51 çoğunluk hissesinin TransCentralAsia’ya satılmasıydı.
Ülkenin kurumlarını ve kaynaklarını satmayı meziyet sayan bir hükümet açısından bu gibi şeylerin şaşırtıcı bir yanı bulunmuyor.
Türkiye’de çeşitli gazetelerin, yorumcunun ve siyasetçinin PETKİM’i alan şirketi Ermeni Diasporası’yla ilişkilendirerek tepkilerini ancak bu temelde göstermeleri, Türkiye’de ırkçılığın şizofrenik boyutlarını gözler önüne sermesi bakımından ilginç sayılmalıdır.
Soruna sadece bu açıdan bakanlar, Sefer Selvi’nin Evrensel’de dün yayımlanan karikatüründe, çarpıcı bir biçimde hicvediliyordu.
Masasında Türk bayrağı bulunan, takım elbiseli ve siyah gözlüklü birisi -muhtemelen bu kişi birçok kesimi simgeliyor- yumruğunu masaya vuruyor ve şunları söylüyor: “Milli menfaatlerimiz her şeyin önünde gelir. Ermenilere satacak bir karış toprağımız yok... Amerikalı, İngiliz, Alman olsa neyse...”

*** *** ***
Demokrasi, emek ve barıştan yana bağımsız adaylarla yaptığımız röportajlardan oluşan “Bağımsız adaylar konuşuyor” başlıklı dizimizi, bugün İstanbul 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Baskın Oran’la yaptığımız röportajla noktaladık.
Bu dizi kapsamında tam 32 adayla görüştük. Hakim medyanın bağımsız adayların çok büyük bir bölümüne yer vermeyen bu tutumu karşısında, önemli bulduğumuz bu diziye olumlu tepkiler aldık. Hem partilerden ve adaylardan, hem de okurlardan...
Bu konuda bir bilgilendirme yapmayı da gerekli görüyoruz. Okurlarımızdan Kasım Mut gazetemize gönderdiği faksta, “Bin Umut Adayları” ile yapılan röportajları ilgiyle izlediğini belirtmiş ve “İstanbul 1. Bölge Adayı Ufuk Uras’la röportaj neden yok” diye sormuş. Muhtemelen başka okurlarımız da aynı sorunun yanıtını merak ediyorlardır.
Sayın Uras, bu dizi başlamadan önce ilk aradığımız adaylardan biriydi ve uygun olduğu bir zamanda randevu için bizi arayacağını belirtti. Aradan geçen zamana rağmen bu gerçekleşmeyince kendisini yeniden arayarak talebimizi hatırlattık. Yine çok yoğun olduğu ve uygun olunca bize döneceği yanıtını aldık. Bu süre 1 ayı geçti ve dizimizin de sonuna geldik.
Ancak bu dizi bitmiş olsa da henüz seçimlere zaman var. Eğer Sayın Ufuk Uras, seçimlere kadar bize döner ve randevu talebimize olumlu yanıt verirse, onunla yapacağımız röportajı da sizlerle paylaşacağız.
İyi bir hafta dileğiyle...
ÖNCEKİ HABER

MEDYADA GEÇEN HAFTA

SONRAKİ HABER

Kazada üç öğretmen öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...