10 Temmuz 2007 00:00

Toplusözleşme sınav olacak

Haber-İş, Telekom’un yüzde 55’inin Oger Grubu’na satılmasının ardından ilk olarak özel sektörle toplusözleşme masasına oturdu. Toplusözleşme görüşmelerinde 4 oturum yapılırken henüz anlaşma sağlanamadı.

Paylaş

Haber-İş, Telekom’un yüzde 55’inin Oger Grubu’na satılmasının ardından ilk olarak özel sektörle toplusözleşme masasına oturdu. Toplusözleşme görüşmelerinde 4 oturum yapılırken henüz anlaşma sağlanamadı. Haber-İş Sendikası yaklaşık bir yıl önce başladığı taslak hazırlama çalışmalarının ardından kurumdaki ücret adaletsizliğini giderecek, çalışma koşullarını düzenleyecek maddeleri belirledi. Özellikle aynı işi yapan kapsam içi ve kapsam dışı çalışanlar arasındaki ücret adaletsizliğini gidermeyi amaçlayan Haber-İş, kapsam dışındaki işçilerin de sendikaya üye olması için çalışıyor.
Haber-İş İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Levent Dokuyucu ile toplusözleşme sürecini ve Haber-İş’teki sendikal değişimi konuştuk.

Bu yıl ilk olarak özel sektör sözleşmesi imzalıyorsunuz. Bu sözleşme öncesinde taslağınızı nasıl hazırladınız?
Bu yıl, Telekom’un yüzde 55’inin özelleştirilmesinden sonra ilk defa özel sektör sözleşmesine oturduk. Yaklaşık 1 yıldır da sözleşme hazırlıklarına başladık. Neler isteyeceğimizi, nelerden taviz vermeyeceğimizi tespit etmek için işçilerle yüzlerce toplantı yaptık. Bu süreç içinde işçilerin aileleriyle katıldığı, genel merkez ve şube yöneticilerinin katıldığı hem bilgilendirme hem de kararlılık gösterisinin yapıldığı işçi toplantıları kararı almıştık. Geçtiğimiz aydan itibaren sırasıyla Ankara, İstanbul, İzmir, Kayseri ve Gaziantep’te bu toplantıları gerçekleştirdik. Diyarbakır ve Samsun kongrelerini de kitlesel işçi katılımlarıyla yaptık. Bu süreci değerlendirdik ve bundan sonra sendikanın alacağı tutumu işçilerin de fikirleriyle yeniden belirlemiş olduk.
Sözleşme görüşmeleri özel sektörde daha farklı gidiyor. Kamu sözleşmelerinde topu bir yere atabiliyorsun mesela Türk-İş’e atıp kurtulabiliyorsun ama özelde böyle olmuyor. Topu atacak yer olmadığı için daha iyi geçiyor. Özel sektörle sözleşme imzalamaya yabancıyız, biz de yeni öğreniyoruz.

Toplusözleşme görüşmeleri hangi aşamada, neler talep ediyorsunuz?
Sözleşme görüşmelerinde 4 oturum gerçekleştirdik 5.’sini de 11 Temmuz’da gerçekleştireceğiz. Esnek çalışma bizim önümüze geldi, bunun kabul edilemez olduğunu söyledik. Olmazsa olmazlarımızdan birisi ücret konusu. Eşit işe eşit ücret talebimiz var. Kapsam içi ile kapsam dışındakiler arasındaki makası sıfırlamak istiyoruz. Kurum içerisindeki ücret adaletsizliğini kaldırmayı amaçlıyoruz. Kapsam dışının örgütlenmesi için maddelerimiz var taslakta. İstediğimiz rakamların yüksek olduğu yönünde bir tartışma var. Buna da cevabımız hazır: Telekom’un 2006 yılı net kârı 2 milyar 700 milyon dolar. Çalışanların arasında mavi ve beyaz yakalılar ayrımının son bulması olmazsa olmazlarımız içinde. Böylelikle kurumda çalışan herkesin örgütlenmesini sağlamış olacağız. Özel sektöre devredildiğimiz zaman kamu TİS’i ile çalıştık. Kamuda ikramiye var. Biz bunun 4 tam ikramiye olarak ödenmesini istiyoruz. Harcırah uygulamasının devamına yönelik bir tutumumuz var. Bir rekabet ortamının yaşandığı bir sektördeyiz. Bu nedenle patronun çalışılmadık bir saat olmasın diye bir isteği var. Cumartesi gününün çalışma günü olmasını istiyor. Biz de bunu esnek çalışma haline getirmeden, işçilerin hak ettikleri ücreti alarak çalışabileceklerini ancak pazar gününün resmi tatil olmasını istiyoruz. Altını çizerek söylüyorum esnek çalışmanın yerleşmeyeceği bir sözleşme temel hedefimiz.
120 yıllık bir madde var bizde. 50 yıldır süren maddeler bunlar. Bunlardan bir adım geri atmadan ileriye götürerek bir sözleşme imzalayacağız. Kurumumuzda memurluktan işçiliğe geçen arkadaşlarımız var. Sosyal güvenlikte nasıl bir düzenleme yapılacağı belli değil. SSK için işçilerden yüzde 14 kesinti var, memurlardan Bağ-Kur için yüzde 7 kesinti yapılıyor. Bu yeni sosyal güvenlik yasası ile iki katına çıkartılıyor biz buradaki kaybın bu sözleşme ile giderilmesini amaçlıyoruz. Çünkü emekli sandığında 7-8 bin arkadaşımız var. Yine bu arkadaşlarımızın kıdem ikramiyesi ile ilgili bir istekleri vardı bu da yer alacak sözleşmede.
Olmazsa olmazlarımızdan bir tanesi de kurumda taşeron çalışmanın olmaması. Bu konuda sözleşmeye sokmak istediğimiz bir madde var.

Oger Grubu’nun görüşmelerde olumlu bir adım atmaması halinde neler yapacaksınız?
Burada bu yolu izlerken iletişim sektöründe hizmet kesintisinin çok pahalıya mal olacağını herkesin bilmesi gerekiyor. Bizim taleplerimiz devletin kendi kurumlarının tespit ettiği yoksulluk sınırında taleplerdir.
Biz isteklerimizin başka bir sektörle kıyaslanmasını istemiyoruz. Biz bu taleplerimizin kabul edilmemesi durumunda, biraz önce de ifade ettim; Türkiye genelinde bütün işçilerin ayağına gidiyoruz genel başkan ve şube başkanları olarak. Olumsuz bir sonuçla karşılaşırsak, greve gitmemize neden olacak ortam oluşursa hiç gözümüzü kırpmadan greve çıkarız, buna hazırız.
İlk olarak uyarı eylemleri de yapacağız. Biz idari maddeler konusunda asla taviz vermeyiz diye açık tavır koyduk. Umudumuz 11 Temmuz’da bitmesi yönünde. Ancak olumlu bir sonuç çıkmazsa Haber-İş en alttaki işçisinden genel başkanına kadar eyleme, greve hazırdır.

Aynı dönemde PTT çalışanları için de sözleşme görüşmeleriniz sürüyor. Buradaki görüşmeler hangi aşamada?
PTT’de kamu sözleşmeleri yapıyoruz. Şu anda bizim örgütlü işçi sayımız 1300 civarında. Onlarda ilgili de sözleşme görüşmelerine giriyoruz. Orada kamuya yapılan zam uygulanacak. Posta işçileri elbette bizim canımız ciğerimiz. Bizim örgütlülüğümüzün büyük çoğunluğu Telekom’da, etki alanımız daha geniş. PTT’de örgütlülük oranımız çalışanların yüzde 5’ine denk geliyor. Bu nedenle etki alanımız çok dar. Kamudaki ücret artışını uygulamaktan başka çaremiz kalmıyor. Ama önümüzdeki dönem burada da örgütlenmemizi hızlandıracağız. (İstanbul/EVRENSEL)
Sendikalar ticaret yapmasın kararı

Haber-İş’te bir anlayış değişikliği olduğunu söylüyorsunuz. Haber-İş’teki değişimden kısaca bahseder misiniz?
2006 Mayısı’nda genel merkez yönetiminde bir değişim oldu. Yaptığımız toplantılar sendikada bir değişimin göstergesidir. Bu sözleşme aslında hem yeni yönetim hem de işçiler için bir sınav niteliğinde. Bu nedenle sendikanın bütün unsurları bir yerlerde çalışma içinde genel başkanda dahil olmak üzere. Bu dönem işçilerimizden aldığımız aidatları yüzde 20 oranında düşürdük. Bu önemli rakam işçiye geri dönmüş oldu. Türkiye’de birçok sendikanın merkezinde çalışanları sendikasızdır. Biz çalışanlarımızı sendikalı yapıp toplusözleşme düzenine soktuk. Yine sendikamızın aldığı önemli kararlardan bir tanesi sendikaların ticaret yapmaması oldu. Haber-İş’in Antalya’daki otelini satma kararı aldı ve buradan gelen parayla işçiye hizmet aktarma kararı alındı. İşçinin sendika ile bütünleşmesini sağlamak bizim görevimiz. Biz toplusözleşme sürecinden sonra örgütsüz yerlerde örgütlenmeyi hedefliyoruz. GSM operatörleri, özel televizyonlarda örgütleneceğiz. Bu nedenle kendi işçisi ile bütünleşmiş, onların taleplerini karar haline getirmiş bir sendika olmalıyız.

İşçi sendikanın arkasında

Telekom Fatih İşyeri Temsilcisi Seyfullah Usta, taslağı sendika yönetimi ile birlikte belirlediklerini kaydetti. Esnek çalışma, ücretler ve çalışma saatleri konusunda sendikanın yanlış bir karar almayacağını belirten Usta, sendikanın arkasında olmaya devam edeceklerini söyledi.
“Şubenin aldığı kararları destekliyoruz” diyen GOP Telekom işçisi Yalçın Gül, sözleşmeden sonra taşeron işçilerin örgütlenmesi için çalışacaklarını kaydetti.
Telekom Büyükçekmece İşyeri Temsilcisi Yaşar Odacıbaşı ise çalışma saatleri, hafta sonu çalışma konularında ve ücretlerle ilgili tekliflerinde geri adım atmayacaklarını, kapsam içi ile kapsam dışı çalışanlar arasındaki farkın kapatılacağını kaydetti. 2000’den sonra işe girenlerin ücretlerinin de iyileştirilmesini talep eden Odacıbaşı, talepleri karşılanmazsa alanlara çıkmaktan çekinmeyeceklerini dile getirdi.
Gökhan Durmuş
ÖNCEKİ HABER

Sanovel işçisinin direnişi sürüyor

SONRAKİ HABER

MEDYADA GEÇEN HAFTA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...