10 Temmuz 2007 00:00

Tünel inşaatında iş kazası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Piyalepaşa Bulvarı’nda yaptığı tünel inşaatında meydana gelen iş kazasında Ali Özkan adlı işçi hayatını kaybetti. Kazanın alınmayan önlemlerden kaynaklandığı ve üzerinin kapatılmaya ...

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Piyalepaşa Bulvarı’nda yaptığı tünel inşaatında meydana gelen iş kazasında Ali Özkan adlı işçi hayatını kaybetti.
Kazanın alınmayan önlemlerden kaynaklandığı ve üzerinin kapatılmaya çalışıldığı öğrenildi. Tünel inşaatında çalışan işçiler, Haykar adlı taşeron firmaya bağlı olarak çalışan işçinin, Ankara’dan çalışmak için geldiği Pazar günü çalıştırıldığını söylediler. İşçiler, kazanın iskele kurarken vincin halatının kopmasıyla meydana geldiğini, Özkan’ın tonlarca demirin altında kaldığını ifade ettiler.
İnşaatta hiçbir güvenlik önleminin alınmadığını söyleyen işçiler kazanın ardından Özkan’ın bir araçla karga tulumba Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldüğünü ve burada yapılan müdahalelere karşın hayatını kaybettiğini anlattılar.
3 çocuk babasıydı
Kazanın üstünün örtülmeye çalışıldığını iddia eden işçiler, verilen ifadelerde kazanın “Özkan’ın dikkatsizliğinden kaynaklandığının” söylendiğini, ancak bunun doğru olmadığını söylediler.
Özkan’ın evli ve 3 çocuk babası olduğu ekonomik nedenlerden dolayı Ankara’dan İstanbul’a çalışmaya geldiği öğrenildi. Cenazeyi almak için İstanbul’a gelen Özkan’ın yakınları sorumluların cezalandırılması için savcılığa suç duyurusunda bulundular. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

On ton yükün altında kaldı

SONRAKİ HABER

Sanovel işçisinin direnişi sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...