10 Temmuz 2007 00:00

Gazeteciler sendikalarının kuruluşunu eylemle kutluyor

Son haftalarda gazete ve televizyonlarda yaşanan gazeteci kıyımına karşı, basın çalışanları bugün eyleme çıkıyor. Radikal gazetesinden 41 kişinin atılması ve haber merkezinin kaldırılmasından sonra bir araya gelen bir grup gazeteci,...

Paylaş

Son haftalarda gazete ve televizyonlarda yaşanan gazeteci kıyımına karşı, basın çalışanları bugün eyleme çıkıyor. Radikal gazetesinden 41 kişinin atılması ve haber merkezinin kaldırılmasından sonra bir araya gelen bir grup gazeteci, bir komite kurarak basında yaşanan gelişmelere ilişkin etkinlikler yapılması kararını vermişti. Bunun ilk meyvesi, bu sabah 10.00’da Türkiye Gazeteciler Sendikası önünde buluşularak yapılan yürüyüş olacak.
“Haber alma hakkını ve ifade özgürlüğünü savunan herkese açık çağrımızdır” sözleriyle başlayan açıklamada, şöyle deniyor:
“Bugünlerde basında büyük bir kıyım yaşanıyor. Mayıs-Haziran aylarında Hürriyet, Dünya, Doğan Haber Ajansı, Star TV ile sendikalaşma çabasını boğmak amacıyla Sabah ve ATV’de birçok basın emekçisinin işine son verildi. İşten atılmalar, son iki hafta içinde Radikal’de 41, Star gazetesinde 10, Takvim’de altı, Show TV’de 10, Flash TV’de 10 kişinin işine son verilmesiyle tam bir emekçi kıyımına dönüştü. Son bir ayda 100’e yakın basın emekçisi işten atılmış oldu. Üstelik, başta Milliyet olmak üzere işten atmalar önümüzdeki dönemde hızını artırarak sürecek. Biz basın emekçileri basındaki bu kıyıma dur demek için 10 Temmuz Salı saat 10.00’da Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İstanbul Şubesi önünde bir araya geliyoruz. Ne trajik bir tesadüftür ki, o gün, aynı zamanda TGS’nin 55’inci kuruluş yıldönümünü kutlayacagız. O gün, sadece gazetecilerin işsiz kalmaması için değil... Toplumun habersiz kalmaması için de tepkimizi göstereceğiz.” (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

GERÇEĞİN GÖZÜYLE

SONRAKİ HABER

ABAKÜS

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...