10 Temmuz 2007 00:00

‘Kültüre olan ilgiyi artırmak istiyoruz’

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, hedeflerinin Türkiye’yi dünya kültürleri ile rekabet edebilen bir ülke haline getirmek olduğunu söyledi. Atilla Koç dün düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında, bakanlığın ...

Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, hedeflerinin Türkiye’yi dünya kültürleri ile rekabet edebilen bir ülke haline getirmek olduğunu söyledi.
Atilla Koç dün düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında, bakanlığın hazırladığı yeni projeleri ve sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Kültüre olan ilgiyi artırmak ve bu yöndeki taleplere en iyi cevabı verebilmek amacıyla bir dizi kültür programı hazırlayıp hayata geçirdiklerini anlatan Koç, kültürel alanda toplum genelinde ortak bir anlayışın tesis edilmesi için kamu ve özel sektörün işbirliğinin, hazırladıkları kültür programlarının en önemli ayağı olduğunu kaydetti. Kültürel hayata eşit katılımın sağlanması amacıyla birçok il ve ilçede kültür merkezi inşa edildiğini ve merkezlerde kültür-sanat etkinliklerinin düzenli bir biçimde sergilendiğini savunan Koç, gelecek dönemde kültür merkezleri inşa etmeye devam edeceklerini bildirdi.
2006 yılında özel tiyatrolara destek sağlanmasında karışıklık yaşandığını, bu yıl ise karışıklık yaşanmayacağını belirten Koç, Maliye Bakanlığı’ndan bütçe talep edildiğini ve özel tiyatrolara destek sağlanacağını aktardı.
İnternette Erişim Projesi tamamlanıyor
Türkiye sathında il ve bazı ilçe kütüphanelerinin bilgisayar altyapısına kavuştuğunu dile getiren Koç, kütüphanelerde bulunan el yazması eserlerle, kitaplara ve kataloglara internetten ulaşılmasını da sağladıklarının altını çizdi. Yazma Eserlere İnternet Ortamında Erişim Projesi’nin dünyada bir ilk olduğunu, büyük oranda da bitirildiğini ve 192 bin 552 eserin 170 bininin dijital ortama aktarıldığını söyleyen Koç, el yazma eserlerin internette kopyalanamayacağını ancak okunabileceğini kaydetti. Kütüphane Otomasyon Programı Projesi’yle, bakanlığa bağlı kütüphanelerdeki katalog ve eserlere ulaşmanın mümkün olacağına değinen Koç, eserlerin ve katalogların kopyasının da internetten alınabileceğini söyledi. Koç, “hedefimiz, Türkiye’yi dünya kültürleri ile rekabet edebilen ve çağdaş uygarlığa katkı sağlayan bir ülke haline getirmektir” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

GÖZLEMEVİ

SONRAKİ HABER

Evvel Temmuz Festivali başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...