10 Temmuz 2007 00:00

Trabzonspor çok rahat

UEFA Intertoto Kupası 2. tur ilk maçında sahasında Arnavutluk’un Vllaznia takımını 6-0 yenerek Avrupa kupalarında tarihinin en farklı galibiyetini alan Trabzonspor, rövanş maçına oldukça rahat çıkacak.

Paylaş

UEFA Intertoto Kupası 2. tur ilk maçında sahasında Arnavutluk’un Vllaznia takımını 6-0 yenerek Avrupa kupalarında tarihinin en farklı galibiyetini alan Trabzonspor, rövanş maçına oldukça rahat çıkacak.
Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, futbolda yüzde yüz konuşmanın zor olduğunu ancak Arnavutluk’a turu garantilemiş gibi gideceklerini söyledi.
Doğan, yaptığı değerlendirmede, ilk maçta işi bitirecek bir sonuç istediklerini ve bunda da başarılı olduklarını belirtti.
Vllaznia’yı Intertoto Kupası ilk turunda oynadığı iki maçta da izlettirdiklerini ifade eden Doğan, “Aslında çok dirençli bir takıma karşı oynadık. Bizim planlarımız tuttu. İlk 2 golü bulduktan sonra rakip üzerimize geldi ve 6-0’lık çok net bir galibiyet aldık” dedi.
Albayrak: İşi bitirdik
Kulüp başkanı Nuri Albayrak, bordo-mavili takımın sezon hazırlıklarına yeni başladığını ve bu nedenle karşılaşmaya iyi hazırlanma imkanı bulamadıklarını dile getirerek, “10 günlük kamp ile bu maça hazırlandık. Ancak yeni arkadaşların da katılımıyla farklı bir skor oldu” dedi.
Vllaznia karşısında çok iyi bir skor aldıklarını belirten Albayrak, “İşi burada bitirdik. Gider haftaya bu turu geçeriz. Bundan sonra önümüzdeki turlara bakarız. Öncelikli hedefimiz 2 turu da geçip UEFA Kupası’na katılmaktır” diye konuştu.
En farklı Avrupa galibiyeti
Vllaznia karşısında Avrupa Kupaları’nda 77. Maçına çıkan bordo-mavililer, 40 yıllık tarihindeki en farklı galibiyetini aldı. Bordo-mavililer, Avrupa’da gol sayısını 107’ye yükseltirken kupalardaki 30. galibiyetini elde etti. Böylece, 29 yenilgisi bulunan Trabzonspor’un galibiyetleri mağlubiyetlerden fazla oldu.
Karadeniz ekibi, Avrupa Kupaları’nda en fazla bir maçta 4 gol atma başarısı göstermişti.
Hazırlıklar başlıyor
Trabzonspor, Vllaznia ile 14 Temmuzda deplasmanda oynayacağı rövanş maçının hazırlıklarına bugün yapacağı antrenmanla başlayacak. Günü izinli olarak geçirecek bordo-mavililer, yarın 10.00’da Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde rövanş maçı öncesi ilk çalışmasını gerçekleştirecek.
Trabzonspor, Vllaznia ile yapacağı maç için 13 Temmuz Cuma günü Arnavutluk’a gidecek. Özel uçakla 14.00’de Tiran’a gidecek olan bordo-mavili takım, oradan karayoluyla 1.5 saat uzaklıkta bulunan maçın oynanacağı Shkoder’e geçerek son antrenmanı gerçekleştirecek.
Musampa geldi
Trabzonspor’da sezon öncesi hazırlıklarına katılmayan Musampa, Trabzon’a geldi.
Daha önce noter tespiti yapılan futbolcunun idmanlara takımla katılıp katılmayacağına ise teknik direktör Ziya Doğan’ın karar vereceği öğrenildi.
Rövanşa İrlandalı hakem
Bu arada Trabzonspor ile Vllaznia arasında yapılacak Intertoto Kupası rövanş maçının hakemleri belli oldu. Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, 14 Temmuz Cumartesi günü Arnavutluk’un Shkodra kentinde Loro Boriçi Stadı’nda saat 20.00’de başlayacak maçı, İrlanda Futbol Federasyonu’ndan Alan Kelly’in yöneteceği bildirildi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

F.Bahçe Avusturya’da

SONRAKİ HABER

değirmen

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa