10 Temmuz 2007 00:00

El Duri: İşgal sona erinceye değin direnişe devam

Irak Halk Direnişi’nin kilit isimlerinden ve Baas rejimi eski Devrim Komuta Konseyi Başkan Yardımcısı General İzzet İbrahim El Duri, “son işgal askeri de Irak’ı terk edene değin direneceklerini” ilan etti.

Paylaş

Irak Halk Direnişi’nin kilit isimlerinden ve Baas rejimi eski Devrim Komuta Konseyi Başkan Yardımcısı General İzzet İbrahim El Duri, “son işgal askeri de Irak’ı terk edene değin direneceklerini” ilan etti. Halen yakalanmayan en üst düzey yetkili olan El Duri, “Yoldaşlarım, düşman çöküyor ve yeniliyor. Tıpkı işbirlikçileri, ajanları ve provakatörleri gibi” dedi.
Amerikan AP ajansınca ele geçirilen bir ses bandında El Duri, “Bugün Irak’ta tek alternatif direniş ve cihadı genişletmek. Ta ki son düşman askeri de Irak topraklarını terk edinceye değin” ifadelerini kullandı.
AP, ses bandının El Duri’ye ait olup, olmadığının bilinmediğini belirterek, El Duri’nin önceki ses kayıtlarıyla karşılaştırıldığında “büyük uyuşma” gösterdiğini bildirdi.
El Duri, Irak Halk Direnişi’nin omurgasını oluşturan Baasçıların komutanı olarak biliniyor. El Duri, Saddam’ın idam edilmesinin ardından Baas Partisi’nce “Irak’ın yeni Devlet Başkanı” ilan edilmişti.
Ses bandında ABD’nin yenilmekte olduğunu da belirten El Duri, direnişin sona ermesi ve müzakere şartlarını ise şöyle sıraladı; “Yabancı güçlerin Irak topraklarından koşulsuz çekilmesi, Irak halkına karşı işledikleri suçların sorumluluğunu kabul etmeleri ve işgalden kaynaklanan bütün kayıpların tazmin edilmesi.” (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Filistin’de yoğun ‘diplomasi’

SONRAKİ HABER

ABD’de yeni çekilme tartışması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...