10 Temmuz 2007 00:00

El Kaide, İran’ı saldırı ile tehdit etti

Irak El Kaidesi çatısı etrafında bir araya gelen gruplardan “Irak İslam Devleti” lideri Ebu Ömer El Bağdadi, İran’a saldırı tehdidinde bulundu. ABD güçlerince geçen aylarda öldürüldüğü söylenen Bağdadi, İran’ın; Irak’taki ...

Paylaş

Irak El Kaidesi çatısı etrafında bir araya gelen gruplardan “Irak İslam Devleti” lideri Ebu Ömer El Bağdadi, İran’a saldırı tehdidinde bulundu. ABD güçlerince geçen aylarda öldürüldüğü söylenen Bağdadi, İran’ın; Irak’taki Şiilere ve Şii yoğunluklu Irak hükümetine verdiği desteği 2 ay içinde kesmemesi halinde, “İran’a savaş açacaklarını” ilan etti.
Bağdadi, El Kaide’nin bildirilerini yayımlayan bir internet sitesindeki 50 dakikalık ses kasetinde, “Genel olarak Perslere, özel olarak da İran liderlerine, Irak’taki destek ve varlıklarını çekmek için 2 ay süre veriyoruz” dedi.
Ses bandının Bağdadi’ye ait olduğu bağımsız kaynaklarca doğrulanmazken, isteklerinin karşılanmaması durumunda İran’a karşı “vahşi bir savaş” açacaklarını belirten Bağdadi, “Bugün ilan ediyoruz, ellerimiz sizden uzak kalmayacak” dedi.
Bağdadi, İran içinde de saldırı düzenleyip düzenlemeyecekleri konusuna değinmedi.
Iraklı ve ABD’li komutanlar geçen aylarda, El Bağdadi’nin 1 Mayıs günü çatışmada öldürüldüğünü açıklamıştı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Medrese krizinde son girişimler

SONRAKİ HABER

Filistin’de yoğun ‘diplomasi’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...