10 Temmuz 2007 00:00

‘AKP Çalık Holding için İsrail’den ricada bulundu’

CHP AKP’nin İsrail Ceyhan arası boru hattı projesinin Çalık Holding’e verilmesi için kulis yaparak yolsuzluğa imza atığını iddia etti. CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda İstanbul Milletvekili Adayı Kemal ...

Paylaş

CHP AKP’nin İsrail Ceyhan arası boru hattı projesinin Çalık Holding’e verilmesi için kulis yaparak yolsuzluğa imza atığını iddia etti.
CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda İstanbul Milletvekili Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’yla birlikte basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün araya girerek İsrail Ceyhan arası boru hattının ihalesiz olarak Başbakan’ın damadı Berat Albayrak’ın geçtiğimiz aylarda genel müdür olduğu Çalık Holding’e verilmesini istediğini söyledi.
‘Gizli’ ibareli
Dışişleri Bakanlığı imzasıyla ‘gizli’ ibareli bir yazının İsrail’e verilerek işin Çalık Holdinge verilmesi istendiğini kaydeden Özyürek, “... Bakan Hilmi Güler, Çalık Grubu’nun finansmanını da taahhüt ederek Ceyhan İsrail arası boru hattı projelerine ilişkin yapılabilecek fizibilite çalışmasının yürütülmesinin...” ibarelerinin yer aldığı 30 Kasım 2006 tarihli metinde İsrail’den projenin ihalesiz Çalık Grubu’na verilmesini istediğini aktardı.
‘Sorulara cevap versinler’
Basın toplantısında Güler, Gül ve Erdoğan’a sorular yönelten Özyürek; İsrail Hükümeti nezdinde Çalık Grubu için kulis yapılıp yapılmadığı, Dışişleri Bakanlığı tarafından ‘gizli’ ibareli yazının yazılıp yazılmadığı ve Başbakan’ın damadının Çalık Holding genel müdürlük görevine kulis çalışmalarından öncemi getirildiği, ne kadar maaş aldığı ve genel müdürlüğe getirilmesinin ve yaşanların ahlaki olup olmadığını sordu.
AKP kurmaylarının ve yolsuzluk iddialarına adları karışan Erdoğan, Gül ve Güler’in sorularına yanıt vermesi gerektiğini kaydeden Özyürek, AKP’nin iddiaları kabul etmemesi veya sorularına cevap vermemesi durumunda ellerindeki belgeleri açıklayacaklarını söyledi.
Basın toplantısında AKP’nin 4.5 yıllık yolsuzluk icraatlarını da hatırlatan Özyürek, yolsuzluklara ilişkin hazırladıkları broşürü tanıttı. AKP’nin iktidar olduğu süre boyunca yolsuzlukların diz boyu olduğunu aktaran Özyürek, Kemal Unakıtan, Abdülkadir Aksu ve Başbakan’ın çocuklarının ve kendilerinin isimlerinin sürekli yolsuzluklarla anıldığını kaydetti. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Kepez hesapları incelemeye alındı

SONRAKİ HABER

Orman yangınları komşuyu isyan ettirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...