10 Temmuz 2007 00:00

Yüksekova’da köyleri sel vurdu

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Gürdere, Bulaklı, Dağdibi, Adaklı ve Karlı köylerini etkisi altına alan sel felaketinde birçok ev zarar görürken, binlerce arı, yüzlerce küçükbaş hayvan telef oldu.

Paylaş

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Gürdere, Bulaklı, Dağdibi, Adaklı ve Karlı köylerini etkisi altına alan sel felaketinde birçok ev zarar görürken, binlerce arı, yüzlerce küçükbaş hayvan telef oldu. Kaymakamlık, kriz masası oluşturdu.
Yüksekova’ya 8 kilometre uzaklıkta bulunan Cilo Dağı’nda etkili olan yağış büyük hasara yol açtı. Gürdere, Bulaklı, Dağdibi, Adaklı ve Karlı köylerinde su baskınları meydana geldi. Köylülerin sel sularını zamanında fark etmesi nedeniyle can kaybı yaşanmazken, yüzlerce küçük baş hayvan, binlerce arı telef oldu. Birçok ev ve ahır sel nedeniyle hasar gördü.
‘Afet bölgesi ilan edilmeli’
Sel felaketine ilişkin açıklama yapan Yüksekova Kaymakamı Celalettin Cantürk, ilçede kriz masası oluşturulduğunu jandarma, belediye ve köy hizmetlerine ait tüm araçların şu an sel bölgesinde çalışma yürüttüğünü söyledi.
Köylerde belediyeye ait araçlar çalışmalarını sürdürürken Yüksekova Belediye Başkanı M.Salih Yıldız, çalışmaları yerinde görmek için sel bölgesine gitti. Yıldız, zararın büyük olduğunu belirterek, bu bölgenin afet bölgesi ilan edilmesi gerektiğini kaydetti.
Apartmanın çatısı uçtu
Bu arada Yüksekova ilçe merkezinde de etkili olan sağanak yağış ve fırtına nedeniyle Cengiz Topel Caddesi’nde bulunan Dereli Apartmanı’nın çatısı uçtu. Araçların yoğun olduğu saate düşen çatı birçok araçta maddi hasara yol açtı. Uzun süre elektriklerin kesilmesi ve yolun trafiğe kapanmasına neden olan olaya Yüksekova Belediyesi itfaiye birimi müdahale etti. Yaklaşık bir saat süren çalışmada şehir şebekesine takılan çatı sacları sökülerek yol araç trafiğine açıldı.
Yolda heyelan
Yüksekova-Van karayolunun Yeni Köprü mevkiine kadar olan bölümünde de birçok noktada aşırı sağanak yağış nedeniyle heyelan meydana gelirken, yol ulaşıma kapandı. Uzun süre kapalı kalan yolda birçok araç mahsur kalırken, daha sonra yol ulaşıma açıldı. (Hakkari/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Belediyeden mahalleliye 30 trilyon ceza

SONRAKİ HABER

Iğdır’ın tercihi Bin Umut!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...