10 Temmuz 2007 00:00

Belediyeden mahalleliye 30 trilyon ceza

Bursa’nın İnegöl ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Hazine malı olan arsalarda ev yaptıkları gerekçesiyle yaklaşık 350 aileye 30 trilyona yakın para cezası kesti.

Paylaş

Bursa’nın İnegöl ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Hazine malı olan arsalarda ev yaptıkları gerekçesiyle yaklaşık 350 aileye 30 trilyona yakın para cezası kesti. Daha önceden İnegöl ilçesinin bir köyü olan Karadere Mahallesi, 2006 yılından sonra mahalleye çevrildi. Köy olduğu dönemlerde ev yaptıklarını belirten aileler mahalle olduktan sonra ‘Hazine malıdır’ diye kendilerine ceza yağdırıldığını belirtti. Her aileye 1.750 YTL’den başlayarak 6 bin YTL’ye varan para cezası verdiklerini belirten aileler yan tarafta bulunan çoğu göçmen olan köyün de aynı durumda olduğunu belirterek haklarında herhangi bir cezai işlemin yapılmadığını belirtti.
Belediye başkanına tepkili olan mahalleliler, mahalleye yeterli hizmetin verilmediğini çocuklarının, içme suyunun kirli olması nedeniyle hastalandığını ve bunu da hastane raporuyla kanıtladıklarını söylüyorlar.
‘Arsamız tapulu’
Çoğunluğunu Kürtlerin oluşturduğu Karadere Mahallesi’nde oturan Ramazan Yüksek 13 yıl önce Muş’tan Adana’ya göç ettikten sonra Karadere’de tapu karşılığında arsa alarak başını sokacağı bir ev yaptı. 2002 seçimlerinden sonra belediyenin AKP’nin eline geçmesi ile birlikte ailelere icra gelmeye başlamış. AKP’li belediyenin ceza kestiği mağdurlardan olan Yüksek “Çocuklarım kendilerine tapu karşılığında arsa almıştı. Ama tapu resmi değil diyorlar. Arsamızda yapmak istediğimiz evin yapımını durdurdular. Ne yapacağımızı bilmiyoruz” diyerek yaşadığı çaresizliği anlatıyor.
Hizmet de vermiyor
Aynı mahallede oturan Şakir Taş ise Kürt oldukları için kendilerine ceza verildiğini söylüyor. “Bizim evlerimiz gecekondu değil, tapuludur. Ama ‘sizin plan projeniz yok’ diyerek bize ceza kestiler” diyen Taş, belediyenin kendilerine hizmet getirmeyerek ikinci sınıf vatandaş muamelesi yaptığını anlatıyor. Mahallenin yollarının gezilemez olduğunu anlatan Taş, içme suyundan dolayı çocukların her gün hastalandığını aktarıyor. Mahallelinin büyük çoğunluğunun suyu dışarıdan temin etmek zorunda kaldığını söyleyen Taş, suyun kirli olması nedeniyle çocukların hastalandığının hastane raporlarıyla kanıtlandığını aktarıyor. “Belediyeye ve kaymakamlığa başvuruda bulunduk ama bir şey yapmadılar” diyen Taş bir an önce sorunlarının çözülmesini istiyor. (Bursa/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Ormanlar için kırmızı alarm

SONRAKİ HABER

Yüksekova’da köyleri sel vurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa