10 Temmuz 2007 00:00

‘Sembolik’ paralar nereye aktarılıyor?

Sağlık Bakanlığı, SSK aile fertleri ve BAĞ-KUR’lulardan alınan katkı paylarının, “Bakanlıkla ilgisinin bulunmadığını ve söz konusu katkı paylarının bakanlığa aktarılmasının da söz konusu olmadığını” iddia etti.

Paylaş

Sağlık Bakanlığı, SSK aile fertleri ve BAĞ-KUR’lulardan alınan katkı paylarının, “Bakanlıkla ilgisinin bulunmadığını ve söz konusu katkı paylarının bakanlığa aktarılmasının da söz konusu olmadığını” iddia etti. Sağlık Bakanlığı alınan paralarla ilgili olarak “sembolik” tanımlaması yaparken fatura düzenmesi yapılmadığı için tasarruf bile yapıldığını kaydetti. Sağlık Bakanlığı’ndan dün yapılan yazılı açıklamada, Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerinin ücretsiz olarak sunulması ile ilgili uygulamaya 2 Temmuz 2007 tarihinde başlandığı ve başarılı bir şekilde sürdürüldüğü iddia edildi.
Uygulama ile sosyal güvencesi olmayan vatandaşlardan da ücret alınmadan muayene, tetkik ve müdahalelerinin yapıldığı savunulan açıklamada, ayrıca konuyla ilgili fatura düzenlenmesi yapılmadığı için iş gücü ve kırtasiye tasarrufu da sağlandığı öne sürüldü.
Açıklamada, “SSK aile fertleri ile BAĞ-KUR mensuplarından katkı payı alınması uygulaması ise ilgili kurumların kanunlarında yer alan uygulamalar olup, eczanelere başvuru sırasında alınmaktadır. 0,95 YKr veya 1 YTL civarında alınan bu sembolik katkı paylarının Bakanlığımızla bir ilgisi olmadığı gibi Bakanlığımıza aktarılması da söz konusu değildir” denildi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Köylüler duman solumak istemiyor

SONRAKİ HABER

Zehir skandalına suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...