11 Temmuz 2007 00:00

Anlatarak kazanacağız

Kuruçeşme seçim bürosunda oturuyoruz, gece saat 23.00, gece vardiyasından dönen işçiler sokaktan geçiyor. Üç işçi seçim bürosunun önünde durdu, dikkatle afişlere bakıyorlar. İçeri davet ediyoruz.

Paylaş

Kuruçeşme seçim bürosunda oturuyoruz, gece saat 23.00, gece vardiyasından dönen işçiler sokaktan geçiyor. Üç işçi seçim bürosunun önünde durdu, dikkatle afişlere bakıyorlar. İçeri davet ediyoruz. Adayla ilgili sorular, soruluyor, cevaplıyoruz. Seçimler üzerine başlıyor tartışma, birisi AKP’ye oy vermiş geçen dönem, birisi rengini belli etmiyor, birisi sessiz dinliyor.
AKP ve CHP tartışmaları, GP üzerine tartışmalar, Cem Uzan’ın AKP’ye kafa tutuyor izleniminin etkili olduğunu söylüyor işçiler arasında. Birde ABD’ye kafa tutuyor gibi yansıtılarak oy toplamaya çalışıyorlar diyor GP için. Yine de farklı bir yanı var diyor, anlatıyoruz öncelikle sorunun örgütsüzlükten kaynaklandığının, bunun çözülmeden işçilere kimsenin bir şey vermeyeceğini söylüyoruz. Kendi fabrikalarında işçileri asgari ücretle çalıştıran ve sigorta yapmayan bir anlayışın 14 maaş vaadinin yalandan öteye gitmediğini, geçmişte işçilerin sırtından para kazanarak zengin olduğun, yarın bunun kat kat fazlasını yapacak birisi olduğunu konuşuyoruz. İşçiler tartışma sonrası kalkıyorlar, partinin seçim bildirgesini, broşürlerden veriyoruz, bağımsız adayı seçenek olarak düşüneceklerini söyleyip ayrılıyorlar.
Rıza DOĞAN (Kıraç/İSTANBUL)
ÖNCEKİ HABER

İstanbul 1. Bölge seçimleri tartışıyor 2

SONRAKİ HABER

Oylar kime?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...