11 Temmuz 2007 00:00

Boğaz’dan Shakira geçti!

Günlerdir beklenen an geldi... Lübnan asıllı bir baba ile Kolombiyalı bir annenin kızı olan Latin Amerikalı pop şarkıcı Shakira İstanbul’da... İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) ve BKM işbirliğiyle Türkiye’ye gelen Shakira’yı...

Paylaş

Günlerdir beklenen an geldi... Lübnan asıllı bir baba ile Kolombiyalı bir annenin kızı olan Latin Amerikalı pop şarkıcı Shakira İstanbul’da... İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) ve BKM işbirliğiyle Türkiye’ye gelen Shakira’yı izlemek için binlerce kişi, Boğaz’a bakan Kuruçeşme Arena’ya akın etti. Ünlü sanatçıyı daha yakından görmek isteyenler saatler öncesinden en önde yer tutarken Shakira, konser alanına özel hazırlanan bir yatla geldi. Bu sırada görüntü almak isteyen gazetecilerle korumalar arasında kısa bir arbede yaşandı. Shakira, kendisini yattan alan otomobilden inerken sevenlerine el sallayarak konser alanına geçti.
Kanunla başladı
Müzikseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserin ilk şarkısı, daha çok Türk Sanat Müziği’nde rastladığımız “kanun”la başlayınca herkes, “Acaba yanlış konsere mi geldik” diye birbirine baktı. Ama çok geçmeden Shakira sahnede görününce, konser alanında büyük bir gürültü koptu. Çığlık atanlar, ıslık çalanlar, alkış tutanlar, kendinden geçenler... Hepsi bir aradaydı. İlk şarkısının ardından “Merhaba Türkiye, İstanbul’da beni böyle karşıladığınız için çok teşekkür ederim” diye konuşan ünlü yıldız, konser alanının güzelliğinden söz etmeyi de ihmal etmedi: “İtiraf etmeliyim ki şu anda dünyanın en şanslı kadını olduğumu hissediyorum. Neden biliyor musunuz? Çünkü her sanatçı burada konser vermek için çok şey verirdi. Boğaz’ın kıyısında size konser vermek muhteşem.”
İngilizce albümü “Oral Fixation Vol. 2”den olmak üzere yaklaşık iki saat süren konserin ardından Shakira’nın son sözü Türkçe olarak söylediği “Görüşürüz” oldu. Ünlü sanatçı Türkiye’de beş gün kalacak. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Masstival için geri sayım!

SONRAKİ HABER

İstanbul 1. Bölge seçimleri tartışıyor 2

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...