11 Temmuz 2007 00:00

Lâl Medresesi kana bulandı

Pakistan yönetimi, İslamabad’da son bir haftadır süren Lâl Medresesi (Kırmızı Cami) direnişini kanla bastırmaya çalışıyor. Uzlaşma çabalarını sabote eden General Pervez Müşerref yönetimi, Taliban yanlısı öğrencilerin üslendiği...

Paylaş

Pakistan yönetimi, İslamabad’da son bir haftadır süren Lâl Medresesi (Kırmızı Cami) direnişini kanla bastırmaya çalışıyor. Uzlaşma çabalarını sabote eden General Pervez Müşerref yönetimi, Taliban yanlısı öğrencilerin üslendiği Kırmızı Cami’ye şafak sökmeden önce yapılan geniş çaplı operasyon başlattı. Pakistan askerleri, öğrencilerin güçlü direnişiyle karşılaştı. Çatışmalarda, gazetemiz yayına hazırlandığı sırada ölü sayısı 60’ı bulmuştu. 51 öğrencinin de yakalandığı bildirilmişti.
Lâl Medresesi’nde ölenlerin 50’sinin öğrenci, 8’inin asker olduğu açıklanırken, yüzlerce sivilin de bulunduğu medresede ölü sayısının artmasından endişe ediliyor. Çatışmalar sırasında onlarca kadın ile çocuk, ateş hattından kaçmaya çalıştı.
Arabulucular: Sorumlu hükümet
Hükümetin atadığı 12 kişilik arabulucu heyetinde bulunan din adamları, Müşerref’i isyancılarla anlaşma taslağını sabote etmekle suçladı. Arabuluculardan Rahmetullah Halil, söz konusu anlaşmada Gazi’nin kısa süreli koruyucu amaçlı gözetim altına alınması ile medrese öğrencilerinin bırakılması maddelerinin bulunduğunu kaydetti. Halkın kendilerinden iyi haberler duyacağı için mutlu olduğunu, ancak taslak anlaşmanın maddelerinin hükümetçe değiştirildiğini belirten Halil, “Hükümet, kan dökülmesinden sorumludur” dedi.
Lâl Medresesi’ndeki militanların lideri Gazi ise gerekirse şehit olacağını söyledi. Gazi, saldırıda annesinin silahla yaralandığını belirterek “Hükümet tüm gücü kullanıyor. Bu çıplak bir saldırı” dedi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Polonya’da Kaczynski hükümeti sallantıda

SONRAKİ HABER

Sarkozy Cezayir’den ‘özür’ dilemeyi reddetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...