11 Temmuz 2007 00:00

Vedat Aydın mezarı başında anıldı

Kontra güçler tarafından 1991 yılında kaçırılıp öldürülen Halkın Emek Partisi (HEP) Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın 17’nci ölüm yıldönümünde mezarı başında anıldı.

Paylaş

Kontra güçler tarafından 1991 yılında kaçırılıp öldürülen Halkın Emek Partisi (HEP) Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın 17’nci ölüm yıldönümünde mezarı başında anıldı.
Mardin Kapı Mezarlığı’ndaki anmaya, Bin Umut Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayları, Vedat Aydın’ın eşi Şükran Aydın, kardeşi Veysi Aydın, DTP Diyarbakır İl Başkanı Hilmi Aydoğdu, DTP Genel Merkez yöneticileri, ilk kademe belediye başkanları, Barış Anneleri İnisiyatifi, SDP yöneticileri, EMEP İl Başkanı İlhan İlbay ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Anmada konuşan Vedat Aydın’ın eşi Bismil Belediye Başkanı Şükran Aydın, bu insanların canlarını zengin olmak için vermediğini, dilleri, özgürlükleri ve toprakları uğruna canlarını verdiğini ifade etti. Aydın, “Onun acısı ne kadar bizim içimizi yaksa da o halkının şehididir” diye konuştu.
Bin Umut Bağımsız Milletvekili Adayı Akın Birdal ise, Vedat Aydın’ı İHD’nin kuruluş yıldönümü sürecinde tanıdıklarını, ancak onu tüm dünyanın 90’lı yıllarda diline sahip çıkmasıyla tanıdığını ifade etti. Birdal, “Vedat Aydın, bir tebessüm, bir direniştir. O hep mahkemelerde anadili ile kendini savundu. Bir anımız var: Bir mahkeme günü, hakim onu çok sıkıştırdı, en sonunda Türkçe bir kelime ağzından çıktı. Ve hakim ona işte, Türkçe biliyorsun, dedi. O da arkasına dönerek duruşma salonunda bulunanlara bir tebessüm ile baktı. O nedenle Vedat Aydın’ı anmak o halkı, dilini, kimliğini, direnişini anlamaktır. Vedat Aydın direnişin tebessümüdür” dedi. (Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

80’ler deneme sınavı

SONRAKİ HABER

ROJEV

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...