12 Temmuz 2007 00:00

İnşaat işçileri eylemde

Çalıştıkları halde ücretlerini alamayan inşaat işçileri eyleme geçti.
Ankara’da bir inşaat firmasının işçileri, 3 aydır ücretlerini alamadıkları için Tandoğan’daki bina önünde oturma eylemi yaptı.

Paylaş

Çalıştıkları halde ücretlerini alamayan inşaat işçileri eyleme geçti.
Ankara’da bir inşaat firmasının işçileri, 3 aydır ücretlerini alamadıkları için Tandoğan’daki bina önünde oturma eylemi yaptı. Patronun Amasya ve Giresun’daki okul inşaatlarındaki çalışmaları karşılığında ödemesi gereken parayı vermediğini dile getiren işçiler, ailelerine para gönderemediklerini dile getirdiler. “Biz buraya kimseyi öldürmeye gelmedik, hakkımızı arıyoruz” diyen işçiler, yaklaşık 300 bin YTL alacakları olduğunu bildirdiler. Patronla görüşmek için binaya girmek isteyen işçileri polis engelledi.
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından İzmir’in Torbalı ilçesi Yazıbaşı beldesinde inşa edilen 840 konutluk şantiyede çalışan taşeron işçiler de bağlı oldukları inşaat şirketinden paralarını alamadıkları için iş bıraktı.
TOKİ’nin Yazıbaşı beldesindeki şantiyesinde, 17 Nisan’dan bu yana duvar işçisi olarak çalışan 40 kişi, 1.5 aydır ücretlerinin verilmediğini söylediler.
Trabzon, Manisa, Şanlıurfa, Diyarbakır gibi değişik illerden Yazıbaşı’ndaki şantiyeye çalışmak amacıyla gelen işçiler, şantiye önünde önce oturma eylemi yaptı. Eylem sırasında işçilerle şantiyedeki şirket görevlileri arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. Şirket yetkilileri basına açıklama yapmaktan kaçınırken, işçiler adına konuşan Mustafa Saka, “Buradaki işçilerin şirketten yaklaşık 100 bin YTL’nin üzerinde alacağı var. Bakmakla yükümlü olduğumuz ailelerimiz var. Şirketin sahipleri bizimle görüşmekten kaçıyor. Hakkımızı isteyince de ortadan kayboldular. Hakkımız olan parayı almadan işe dönmeyeceğiz” dedi.
Büyükşehir mağdur etti
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile taşeron firmalar arasında yaşanan sıkıntı işçiyi mağdur etti. Anadolu yakasında bulunan 10 okulun spor salonu ve Alibeyköy Spor Kompleksi’nin inşaatını ihale ile yaptıran belediye, işlerin zamanında bitmemesi nedeniyle firmalara ödeme yapmadı. Taşeron firmalar da yüzlerce işçiye aylardır ücretlerini ödemedi. İşçiler, firmalarla ve belediyeyle yaptıkları görüşmelere rağmen bir sonuç alamadılar. Paraları olmadığı için inşaatlarda kalan işçiler ise sorunlarının bir an önce çözülmesini istiyorlar. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Beksa patronu, ödül aldıran işçileri ‘daralma var’ diye işten attı

SONRAKİ HABER

Kamu emekçisinden AKP’ye kırmızı kart

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...