12 Temmuz 2007 00:00

TGS 55 yaşında

Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın kuruluşunun 55. yıldönümü, sendikanın Burhan Felek Konferans salonunda yapılan panel ve verilen kokteylle kutlandı. Sendikanın eski başkanlarından Orhan Taşan, Ziya Sonay, Şükran Soner,

Paylaş

Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın kuruluşunun 55. yıldönümü, sendikanın Burhan Felek Konferans salonunda yapılan panel ve verilen kokteylle kutlandı.
Sendikanın eski başkanlarından Orhan Taşan, Ziya Sonay, Şükran Soner, Ziya Nebioğlu ve Musa Alioğlu’nun konuşmacı olduğu etkinliğin açış konuşmasını şimdiki Başkanı Ercan İpekçi yaptı. Radikal, Takvim ve Show Tv’deki işten çıkarmaları kınayan İpekçi, Atv ve Sabah grubunda toplu sözleşme yetkisini elde ettiklerini, fakat bu süreçte 12 Eylül Anayasası’nın ve idarenin birçok engeliyle karşılaştıklarını söyleyerek “işverenlerin zulmü oldukça, sendikalara ihtiyaç daha da artıyor. Dönem o dönemdir” dedi. İpekçi, tüm basın emekçilerini sendikaya üye olmaya çağırdı.
Konuklardan AKP milletvekili adayı Edibe Sözen ile CHP milletvekili ve adayı Kemal Kılıçdaroğlu, sermaye ile medya ilişkilerinden ve medyanın kendilerine ilgisizliğinden yakındılar.
Konuşmacılar sendikasızlaştırma ve çalışanların 212. madde yerine düz sigorta yapılmasından yakınmakla birlikte, çoğunlukla mücadele anılarını aktardılar.
Basında, çalışanların genel ortalama ücretinin neredeyse on katı büyüklüğünde bir parayla ilk köşe yazarı transferinin 12 Eylül günlerinde Asil Nadir tarafından gerçekleştirildiği anlatılırken, Nadir’in bunu “Ben o parayı yazarlığına değil, Evren’le yakın ilişkisi olmasına verdim” şeklinde açıkladığı belirtildi.
Orhan Erinç’in “Gazetelerde fiilen gazetecilik yapanların, hukuken gazeteci sayılanların 5-6 katı” olduğunu belirttiği panelde, Nebioğlu “Tekelciliğin olduğu yerde basın özgürlüğünden söz edilemeyeceğine” vurgu yaptı.
Etkinlik, panel sonrasında verilen kokteylle sona erdi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

AKP’nin kültürü 2

SONRAKİ HABER

Favori bağımsız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...