12 Temmuz 2007 00:00

‘Kıskanmayız, kıskanılırız’

Fenerbahçe, Seyrantepe Projesi ile ilgili olarak Adnan Polat’ın suçlamalarına yanıt verdiFenerbahçe Kulübü, Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat’ın, ...

Paylaş

Fenerbahçe, Seyrantepe Projesi ile ilgili olarak Adnan Polat’ın suçlamalarına yanıt verdi
Fenerbahçe Kulübü, Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat’ın, Seyrantepe’de yapılacak stadyumla ilgili sarı-lacivertli camiayı suçlayan açıklamalarına yanıt verip, bu projeyle ilgili görüşlerini açıkladı.
Fenerbahçe’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, “Galatasaray Kulübü’nün bir yöneticisinin Seyrantepe’de yapılacak stadyum ile ilgili olarak Fenerbahçe Kulübü ya da yöneticileri tarafından hiçbir açıklama yapılmamış olmasına rağmen, Fenerbahçe camiasını kıskançlık yapmak, Seyrantepe’ye stadyum yapılmasına engel olmak ile suçlayan ve ortamı germeye çalışan açıklamalarını üzüntü ile izlemiş bulunuyoruz. Aynı yönetici daha da ileri giderek kulübümüzün söz konusu projeyi önlemek adına bazı bürokratlar ile görüşmeler yaptığını da öne sürmüştür. Bu bürokratların kimler olduğu da Galatasaray yönetimi tarafından derhal açıklanmalıdır. Bugün Fenerbahçe Spor Kulübü’nün kendi stadını tamamen kendi imkanları ile yapmış olduğunu düşünecek olursak Fenerbahçe’nin bir başka kulübün yeni bir tesise sahip olmasını kıskanması gibi bir durum söz konusu olamayacağı, aksine Fenerbahçe’nin bu konudaki başarısı ve gücünün başkalarınca kıskanılır bir durum yarattığı düşünülebilir” denildi.
‘Haksız rekabet yapılmasın’
Fenerbahçe Kulübü’nün, başta Galatasaray Kulübü olmak üzere, Türkiye’de hiçbir futbol kulübünün yeni, modern, Türk futboluna katkıda bulunacak, daha fazla seyirciyi maçlara çekecek, Türk futbolunun marka değerini büyütecek modern stadyumlara ve tesislere sahip olmasına hiçbir itirazı olmadığı belirtilerek, şu görüşlere yer verildi: “Fenerbahçe Spor Kulübü, kamu kaynakları ile Seyrantepe’ye stadyum yatırımının ötesinde ticari rant elde etmeye yönelik konutlar ve alışveriş merkezleri gibi yerlerin inşa edilmesine ve bunların
Galatasaray Kulübü’ne devredilmesine karşı çıkmış ve yapılacak yatırımın sadece sportif amaçlı olması gerektiği konusunda bir duruş sergilemiştir. Halen de bu duruşunun arkasındadır.
Fenerbahçe camiası da dahil olmak üzere tüm spor kamuoyu, devletimizin, yeni stadyum inşa etmek suretiyle kulüplere yardım etme, onlara kolaylık ve katkı sağlama gibi bir teşvik politikası varsa bunun açıkça ortaya konmasını istemektedir. Aksi takdirde tek bir kulübe yönelik olarak yapılacak böylesi bir uygulama söz konusu kulüp lehine imtiyaz sağlayacağından, anayasadaki eşitlik ilkesine aykırı bir davranış olacaktır. Bu yatırımın finansmanının Galatasaray adına tamamen devlet tarafından karşılanması ve bu şekilde Galatasaray’ın devlet eliyle yapılmış bir stadyumdan gelir elde etmesi devlet eliyle kulüplerimiz arasında haksız rekabet yaratmak anlamına gelir. Devletin göz göre göre kulüpler arasındaki sportif rekabette haksızlığa yol açacak bu şekilde bir girişimde bulunması beklenemez.
Bugün birçok Anadolu kulübünün modern stadyumlara ihtiyacı olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Eğer devlet stadyum yapma konusunda finansal teşvik sağlayarak kulüplerimize destek olacak ise bunu sadece bir tek kulüp ile sınırlamamalı, Galatasaray ile yaptığı boyutta işbirliğini tüm kulüplerimizle de benzer şekilde yapmalıdır.
Yine eğer devlet eliyle kulüplerimize modern tesisler yapılması bir devlet politikası ise devletimiz kendi imkanları ile kendi tesislerini yapan kulüplere de eş değer finansal teşvikler sağlamalıdır. Dolayısıyla Fenerbahçe Spor Kulübü, konuya kıskançlık ya da benzeri basit bakış açıları ile değil, modern ve kurumsal bir kulüp olmanın gerektirdiği sosyal sorumluluk çerçevesinde bakmaktadır.” (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Umut veren kıpırdanış

SONRAKİ HABER

‘Daha iyi olacağız’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...