12 Temmuz 2007 00:00

Umut veren kıpırdanış

Süreyya Ayhan-Yücel Kop tartışmaları, sezon içinde ülkenin üst düzey atletleri arasında yer alan Binnaz Uslu’nun doping nedeniyle aldığı men cezası ve pist dışı tartışmalarla sıkıntılı günler geçiren atletizm camiası, son aylarda ...

Paylaş

Süreyya Ayhan-Yücel Kop tartışmaları, sezon içinde ülkenin üst düzey atletleri arasında yer alan Binnaz Uslu’nun doping nedeniyle aldığı men cezası ve pist dışı tartışmalarla sıkıntılı günler geçiren atletizm camiası, son aylarda peş peşe gelen başarı haberleriyle yaklaşan Dünya Şampiyonası öncesinde moral buldu.
Uluslar Kupası
Avrupa Uluslar Kupası 2. Lig müsabakalarına, bayanlar ve erkeklerde üst düzey sporcuları ile katılan Türk Milli Takımı, 23-24 Haziran’da Bosna Hersek’te yapılan yarışlarda başarılı bir performans gösterdi. Bayanlarda 254 puan, erkeklerde ise 232 puanla takım halinde birinci olan Türkiye, böylece gelecek yıl Birinci Lig’de mücadele etme hakkı kazandı.
Cezmi Or’da 10 madalya
Avrupa Atletizm Birliği’nin (EAA) Permit Yarışları arasında bulunan ve bu yıl 62’ncisi düzenlenen Cezmi Or Memorial Yarışları 30 Haziran’da İstanbul’da düzenlendi. Yarışlarda, Nevin Yanıt, Eşref Apak, Candeğer Oğuz ve Kemal Koyuncu ile 4 altın madalya alan Türk atletler, ayrıca 1 gümüş ve 5 bronz madalya kazandı.
Balkan Şampiyonası
Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da 4-5 Temmuz tarihlerinde düzenlenen Balkan Şampiyonası’na katılan Milli Takım, 4 altın, 3 gümüş ve 7 bronz madalya kazanırken, takım halinde bayanlarda üçüncü, erkeklerde ise dördüncü oldu. Özge Gürler, bayanlar 400 metre engellide 56.33’lük derecesiyle Semra Aksu’ya ait 56.59’luk 20 yıllık Türkiye rekorunu tarihe gömerken, erkekler 400 metre engellide Tuncay Örs, 50.70’lik zamanıyla kendisine ait 50.89’luk Türkiye rekorunu geliştirdi.
Dağ koşusuna damga
12. Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası’nda da büyük erkeklerde Ahmet Arslan Avrupa şampiyonu olurken, genç erkeklerde Mehmet Akkoyun altın, Emrah Akalın gümüş ve Mahmut Uruçlu ise bronz madalya kazanarak, rakiplerine kürsü şansı tanımadı. Türkiye, genç erkeklerde takım halinde birinci oldu.
Olimpiyat barajını geçenler
Atletizmde bu sezon 9 Türk atleti olimpiyat barajlarını geçme başarısı gösterdi.
Elvan Abeylegesse (5 bin, 10 bin metre), Halil Akkaş (3 bin engelli-5 bin metre) ve Nevin Yanıt (100 metre engelli), olimpiyat (A) barajını geçen isimler oldu.
Eşref Apak (Çekiç atma), Ercüment Olgundeniz (Disk atma), Abdil Ceylan (Maraton), Özge Gürler (400 metre engelli), Yeliz Ay (20 kilometre yürüyüş) ve Bahar Doğan (Maraton), olimpiyat (B) barajını geçme başarısını gösterdiler. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Pasifik için ikinci deneme

SONRAKİ HABER

‘Kıskanmayız, kıskanılırız’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...