12 Temmuz 2007 00:00

DTP: EMEP’i destekliyoruz

DTP Genel Merkezi’nden dün yapılan yazılı açıklamada, 12 Eylül Anayasası’nın belirlediği yüksek seçim barajının, milyonlarca seçmenin iradesinin parlamentoya taşınmasını engellediğine vurgu yapıldı.

Paylaş

DTP Genel Merkezi’nden dün yapılan yazılı açıklamada, 12 Eylül Anayasası’nın belirlediği yüksek seçim barajının, milyonlarca seçmenin iradesinin parlamentoya taşınmasını engellediğine vurgu yapıldı. DTP olarak, baraj engelini aşmak ve topluma yeni bir seçenek sunabilmek amacıyla 22 Temmuz seçimlerinde EMEP ve SDP ile birlikte Bin Umut Bağımsız Adaylarını destekleme kararı aldıklarını hatırlattıkları açıklamada, “Yine DTP olarak, Bin Umut Adaylarının olmadığı yerlerde ise EMEP’i destekleyeceğimizi çeşitli vesilelerle kamuoyuna açıklamıştık. Buna rağmen, DTP’nin Bin Umut Adaylarının olmadığı yerlerde nasıl bir tavır aldığına dair gerçeği yansıtmayan çeşitli yorumlar yapılmaktadır” denildi.
Açıklamada, “DTP’nin, Bin Umut Adaylarının olmadığı seçim çevrelerinde EMEP dışında ne AKP’yi, ne CHP’yi, ne de başka bir parti ya da adayı desteklemesi söz konusu değildir” denilerek, DTP tabanının, Bin Umut Adaylarının olmadığı yerlerde EMEP’e oy vereceğinin altı çizildi. Açıklamada, “Bu vesileyle seçmenimize, Bin Umut Adaylarının olmadığı seçim çevrelerinde EMEP’i desteklemeleri çağrımızı yineliyoruz” denildi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Gür ziyaretlerini sürdürüyor

SONRAKİ HABER

İlk finalist Brezilya

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...