12 Temmuz 2007 00:00

Gür ziyaretlerini sürdürüyor

Bin Umut Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Nazmi Gür, Tuncelililer Derneği ve Özen Dolmuş Durağı’nda seçmenlerle görüşerek sohbet etti.
Özen Dolmuş Durağı’nı ziyaret ederek minibüs şoförleri ile görüşen Gür, daha ...

Paylaş

Bin Umut Adana Bağımsız Milletvekili Adayı Nazmi Gür, Tuncelililer Derneği ve Özen Dolmuş Durağı’nda seçmenlerle görüşerek sohbet etti.
Özen Dolmuş Durağı’nı ziyaret ederek minibüs şoförleri ile görüşen Gür, daha demokratik ve iç barışını sağlamış bir Türkiye mücadelesini birlikte vereceklerini söyledi. Gür, “Adana’da halkların bir arada yaşamını savunan bir siyaset izliyoruz. Savaşla, kanla siyaset yapanlara karşı barışla, kardeşlikle karşı duracağız. Ama ortada bir gerçek var ki biz bağımsız adaylar olarak parlamentoya gireceğiz” diye konuştu.
Tuncelililer Derneği’ne de ziyarette bulunan Gür’ü, Tuncelililer Derneği Adana Şube Başkanı Kemal Çelik, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Adana Şube Başkanı Mürşit Pür, Hacı Bektaş Veli Vakfı Adana Şube Başkanı Hasan Aktaş karşıladı. Derneklerin siyasal yaşam için büyük bir öneme sahip olduğunu kaydeden Gür, “Bizler Alevilerle ve Alevilerin kurduğu örgütlerle en çok işbirliği yapan örgütleriz. Devletin Türkiye’deki tüm inançlara ve inançsızlara eşit mesafede olması gerekiyor. Diyanet İşleri’nin ve zorunlu din derslerinin kaldırılması için mücadele edeceğiz” dedi.
Baykal’ın, Hatay’da Maraş Katliamı’nın sorumlusunu yanına aldığını hatırlatan Gür, “Bu ‘sol’ adına utanç verici bir durumdur” diye konuştu. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Ankara’da ‘Bin Umut’a destek büyüyor

SONRAKİ HABER

DTP: EMEP’i destekliyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...