12 Temmuz 2007 00:00

Seçmen kartları çöplerde bulundu

İstanbul Bağcılar’da, Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı mahallelerde seçim öncesi yeni bir skandal ortaya çıktı. Burada yaşayan Kürt seçmenlere ait kartlar çöplerde bulunurken, çok sayıda seçmenin kartı ise kayıp.

Paylaş

İstanbul Bağcılar’da, Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı mahallelerde seçim öncesi yeni bir skandal ortaya çıktı. Burada yaşayan Kürt seçmenlere ait kartlar çöplerde bulunurken, çok sayıda seçmenin kartı ise kayıp.
22 Temmuz erken genel seçimleri yaklaşırken Kürt seçmenlerin oy kullanma hakkının engellenmesine yönelik uygulamalar da artıyor. Bin Umut İstanbul Bağımsız Milletvekili Adayı ve halen cezaevinde bulunan Sebahat Tuncel’in seçim bölgesi olan İstanbul Bağcılar’da, çöplerde çok sayıda seçmen kartı bulundu. Yıllardır burada yaşayan ve oy kullanan çok sayıda vatandaş ise kayıtları bulunmadığı gerekçesi ile oy kullanamayacak.
Seçmen kartları kayıp

Yaklaşık 22 senedir Fevzi Çakmak Mahallesi’nde oy kullandığını belirten Vanlı Peyal Süpürgeci, kendisi ile beraber ailesinden 5 kişinin seçmen kartının kayıp olduğunu belirterek “Ne mahalle muhtarlığında ne de internette kaydımız var. Biz Kürdüz diye bize oy kullandırmak istemiyorlar. Oysa ben de bu devletin bir vatandaşıyım. Ve oy kullanmak benim de hakkım” diye konuştu.
Bin Umut İstanbul 3. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Sebahat Tuncel için Demirkapı Mahallesi’nde açılan seçim bürosunda çalışan Edibe Döner ise Demirkapı’da bine yakın seçmen kartının kayıp olduğunu söyledi.
Yeni Mahalle Bin Umut seçim bürosu çalışanı M. Emin Başer ise mahallelerinde seçmen kartlarına dönük ciddi sorunların olduğunu belirterek Kirazlı Mahallesi’nde oturan Siirtli seçmenlerin, seçmen kimlik kartlarının çöplerde bulunmasını örnek olarak verdi. Yüzlerce kişinin seçmen kartlarının olmadığını söyleyen Başer, bunun için İl Seçim Kurulu’na başvurduklarını, fakat yasal süreç dolduğu gerekçesiyle başvurularından sonuç alamadıklarını kaydetti. (İstanbul/DİHA)
Ethem Öten
ÖNCEKİ HABER

OKS bir can daha aldı Bakan üstüne alınmadı

SONRAKİ HABER

Şemdinli Davası görülmeye başlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...