12 Temmuz 2007 00:00

Kocası öldüresiye dövdü hastaneler kabul etmedi

Adana’da eşi tarafından taş ve yumrukla dövülen 3 aylık hamile Özlem L’yi, Adana Devlet Hastanesi ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi “yatak olmadığı” gerekçesiyle kabul etmedi.

Paylaş

Adana’da eşi tarafından taş ve yumrukla dövülen 3 aylık hamile Özlem L’yi, Adana Devlet Hastanesi ile Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi “yatak olmadığı” gerekçesiyle kabul etmedi. Ailesi tarafından eve getirilen Özlem L, yarı baygın bir şekilde evinde yatıyor. Ailesi kızlarının bir gözünün görmediğini söylüyor.
Ailesinin anlatımlarına göre Özlem L, (20) 8 ay önce, Mardinli olan komşusu Ali S. (24) ile imam nikahıyla evlendi. Başka bir kadınla da imam nikahı ile evli olan Ali S, evlilikten kısa bir süre sonra genç kadına şiddet uygulamaya başladı. Gördüğü şiddete rağmen evliliği sürdüren Özlem L, evliliklerinin 5. ayında hamile kaldı. Genç kadının yakınları ile görüşmesine dahi izin vermeyen Ali S, ile Özlem L, arasında 7 Temmuz günü “izin almadan” annesinin evine gittiği için tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine S, L’ye çocuklarını aldırıp boşanma teklifinde bulundu. Ali S’nin önerisini kabul eden L, çocuğu aldırmak için eşiyle birlikte arabaya binerek hastaneye doğru yola çıktı. Ancak genç kadın hastane yerine Çatalan Barajı yolundaki çamlık alana götürüldü. Ali S, burada L’yi tekme, yumruk ve taşlarla dövmeye başladı. Durumu fark eden çevredeki vatandaşların haber vermesiyle olay yerine gelen jandarma, Ali S’yi gözaltına aldı.
Evinde yarı baygın yatıyor
Olay yerinde yarı baygın haldeki Özlem L’nin ifadesini alan jandarma, L’nin eşi Ali S’den şikayetçi olmadığına dair tutanak düzenledi. Ali S. serbest bırakıldı. Baba Nimet L, yarı baygın haldeki kızını Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ne götürdü. L. ilk tedavisi yapıyarak eve gönderildi. L, ertesi gün ailesi ile birlikte Ali S. hakkında suç duyurusunda bulunmak için Adana Adliyesi’ne gitti. Genç kadın adliye kapısında fenalaştı. Bunun üzerine Adana Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kısa bir süre müşahede altında tutulan Özlem L, “yatak yok” denilerek taburcu edildi. Kızının durumunun kötü olduğunu gören baba Nimet L, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’ni telefonla arayarak yer olup olmadığını sordu. Hastane yetkilileri yer olmadığı için hasta kabul etmeyeceklerini söyledi. Nimet L, kızını alarak Gülbahçe Mahallesi’ndeki evine getirdi. Özlem L, 4 gündür baygın bir şekilde evde yatıyor. Vücudunun büyük kısmında morluklar oluşan, gözlerini açamayan ve konuşamayan genç kadının ailesi sağlık durumundan endişe ediyor. Suç duyurusunda bulunmalarına rağmen damadının yakalanmamasına tepki gösteren Nimet L, “Bu adamın tutuklanması için kızımın ölmesi mi gerekiyor? Ayağınızı denk alın’ diyerek bizi tehdit ediyor” dedi. Baba Nimet L, kızının bir gözünün görmediğini söylediğini belirtti.
Hastane yetkilileri doğruladı
Konu hakkında görüştüğümüz Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi ile Adana Devlet Hastanesi yetkilileri de hastanede yer olmadığı için genç kadını yatırmadıklarını söyledi. Hastane yetkilileri, Özlem L’nin yatılı tedaviye ihtiyacının olmadığını ileri sürdü. (Adana/DİHA)
AKP sağlığı piyasalaştırdı

SES Adana Şubesi, Adana Tabip Odası ve Dev Sağlık-İş Çukurova Şubesi, dün ortak bir basın toplantısı düzenledi. AKP’nin sağlık politikalarının değerlenidirildiği açıklamada hükümetin tarihin en hızlı piyasalaştırma politikalarını gerçekleştirdiği kaydedildi. Sağlık hizmetinin eşit ve ücretsiz sunulması gerektiği belirtilen açıklamada hükümetin sağlığı piyasaya açan politikaları hayata geçirmeye çalıştığına dikkat çekildi. (Adana/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Türkiye’nin ciğerlerini yakan sabotaj

SONRAKİ HABER

GÜNLÜK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...