12 Temmuz 2007 00:00

Arınç çiftçiyi azarladı

TBMM Başkanı Bülent Arınç, dün Manisa’nın Sarıgöl İlçesi’ne bağlı Bağlıca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin hizmet binasının açılışında konuşma yaparken kendisine, “Çifçiyi öldürdünüz...

Paylaş

TBMM Başkanı Bülent Arınç, dün Manisa’nın Sarıgöl İlçesi’ne bağlı Bağlıca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin hizmet binasının açılışında konuşma yaparken kendisine, “Çifçiyi öldürdünüz. Alaşehir Suma Fabrikası’nı sattınız. Üzümün kilosu 40 Ykr’tan satıldı” diye seslenen 70 yaşındaki sekiz torun sahibi Mehmet Boğa adlı çiftçiyi azarladı. Mehmet Boğa’nın bu sözlerine sinirlenen Arınç, TBMM Başkanı olarak gelip kürsüye çıktığını belirterek, “Sağdan soldan laf atarsanız, hem kötü niyetli hem saygısız olursunuz. Konuşmamı bitirdikten sonra söz alarak konuşabilirsiniz. Sarıgöllü insanlara saygısızlık yakışmaz” dedi. Daha sonra, Sarıgöl Belediye Başkanı CHP’li Ömer Karca’ya dönen Arınç, “Sen de harekete geçersin. Eğer birileri buraya özel adam gönderirse, sen onları tanırsın, kulaklarından çekersin. Çekemezsen bana söylersin, ben icabına bakarım. Bir meclis başkanı konuşurken böyle terbiyesizlik olmaz. Ondan sonra söz alan konuşur varsa derdi anlatır” dedi. AKP’nin Manisa ve çevresinde yaptığı hizmetleri anlatan Arınç, “Eğer bu hükümetin yaptıklarından memnuniyet duymuyorsanız, 10 gün sonra sandık başına gittiğinizde, hükümetteyken başarısız oldukları için millet tarafından reddedilen siyasi partilere oy verebilirsiniz. Dört yıldan bu yana kavgasız gürültüsüz, ipsiz urgansız, az oldu ama öz oldu diye düşünürseniz de kararınızı ona göre verirsiniz” dedi.
Başbakan Erdoğan da, “Çitfçinin anasını ağlattınız” diyerek kendisine tepki gösteren çifçiye “Ananı da al git şimdi buradan” demişti. (Manisa/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Temiz çevre yoksa oy da yok

SONRAKİ HABER

Türkiye’nin ciğerlerini yakan sabotaj

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...