12 Temmuz 2007 00:00

Temiz çevre yoksa oy da yok

Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) seçim öncesinde parlamentoya girecek milletvekillerinden beklentilerini içeren seçim bildirgesini açıkladı.

Paylaş

Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) seçim öncesinde parlamentoya girecek milletvekillerinden beklentilerini içeren seçim bildirgesini açıkladı. Konak belediyesi Alsancak Kültür Merkezi Benal Nevzat Toplantı Salonu’nda düzenlenen basın toplantısına EGEÇEP’e üye örgütlerin temsilcilerinin yanı sıra, emek, demokrasi, barış güçlerinin Bin Umut milletvekili adayı Abdullah Levent Tüzel ve ÖDP milletvekili adayları da katıldı.
Bildirgeyi açıklayan EGEÇEP Dönem Sözcüsü Arif Ali Cangı, halka söylediklerini önemsemeyen partileri dikkate almama çağrısı yaparken, öncelikle yaşamın korunmasına ve sürdürülebilirliğine yönelik politikaların üretilmesi gerektiğini dile getirdi.
Bildirgede ayrıca turizm tahsislerinden vazgeçilmesi, tehlikeli atıkların kontrol altına alınması, atık bertarafında teknolojik yöntemlerin kullanılması, nükleer santrallere değil, yenilenebilir enerji kaynaklarına önem verilmesi ve hayvan haklarına sahip çıkılması çağrısı yapıldı.
Bin Umut adaylarından İzmir 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel de birçok partinin çevreden söz ettiğini, ancak samimiyetten uzak olduklarını belirterek, bu partilerin Allianoi ve Hasankeyf’in sular altında kalmasına, nükleer santrallerin kurulması planlarına sessiz kaldıklarını söyledi. Kapitalist sistemin dünyada kazandıklarından sonra geride bıraktıkları ile hiçbir zaman ilgilenmediğine dikkat çeken Tüzel, “Buna biz karşı çıkacağız” dedi. Tüzel, Efemçukuru Altın Madeni’nin İzmir’in içme suyu için çok büyük bir tehlike oluşturduğunun altını çizerek, 18 Temmuz’da Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak mitingde tüm bu konuları da gündeme taşıyacaklarını söyledi. ÖDP İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Hakkı Karadeniz ise çevre sorunlarının çözümünün kapitalizme tavır almakla mümkün olduğunu ifade ederek, “Kapitalizme tavır almadan çevre sorunları çözülemez” dedi. EGEÇEP üyeleri basın toplantısının ardından Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde seçim bildirgesini dağıttılar. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Bahçeli’den Erdoğan’a, “en büyük terörist” suçlaması

SONRAKİ HABER

Arınç çiftçiyi azarladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...