13 Temmuz 2007 00:00

TMMOB Ayazma’da barakada yaşayanları ziyaret etti

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu İkitelli Ayazma’da evleri yıkıldıktan sonra barakada yaşayan insanları ziyaret etti.

Paylaş

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu İkitelli Ayazma’da evleri yıkıldıktan sonra barakada yaşayan insanları ziyaret etti. Halkla görüştükten sonra kurul adına basın açıklaması yapan İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Tores Dinçöz, iktidarların özellikle 80’li yılların ardından emekçilerin göç ve barınma sorunlarını çözmediklerini belirtti. Kentsel dönüşüm programları çerçevesinde kent toprakları üzerinden yapılan ticareti meşrulaştırmak ve para edecek kamu alanlarını boşaltıp kredi kullanmaya uygun kişilere satabilmek için planlar yapıldığına dikkat çeken Dinçöz, “Yıllardır, bütün uyarılara karşı unutulan planlı kentleşme ve konut üretimi, her dönüşüm projesinin giriş cümlesi oluverdi” dedi.
Sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşama ve barınmanın temel insanlık hakkı olduğunu vurgulayan Dinçöz, bu temel hakkın yurttaşlar arasında ayrım yapmadan eşit ve adil bir biçimde kullanılmasının, bu hususta gereken hizmetlerin yerine getirilmesinin devletin ve idarelerin anayasal görevi olduğunu söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

‘Parasız eğitim istemek suç değil’

SONRAKİ HABER

Sonuçlar derin eşitsizliği yansıtıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...