13 Temmuz 2007 00:00

Evrensel’in O.S. davası başlıyor

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in cinayet zanlısı O.S’nin adını açık olarak yayınladığımız gerekçesiyle gazetemizin imtiyaz Sahibi Ahmet Sami Belek ve Sorumlu Müdürü Şahin Bayar bugün hakim karşısına çıkacak.

Paylaş

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in cinayet zanlısı O.S’nin adını açık olarak yayınladığımız gerekçesiyle gazetemizin imtiyaz Sahibi Ahmet Sami Belek ve Sorumlu Müdürü Şahin Bayar bugün hakim karşısına çıkacak. Gazetemiz Evrensel hakkında toplam 110 bin YTL para cezası istemi ile açılan davaların ilki Şişli 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde saat 11.30’da görülecek. Cinayetin hemen ardından O.S’nin ismi, görüntüleri hatta doğum tarihi İstanbul Valisi Muammer Güler ve Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı.
Toplam 110 bin YTL
Şişli Cumhuriyet Savcılığı, çeşitli nüshalarında Hrant Dink’in cinayet zanlısı O.S’nin adını açık olarak yayınladığımız gerekçesiyle gazetemiz hakkında toplam 110 bin YTL para cezası vermişti. Savcılık ayrıca cinayet soruşturmasında “gizlilik” kararını ihlal ettiğimiz iddiasıyla gazetemiz hakkında soruşturma başlatmıştı.
O.S’nin avukatı Levent Yıldırım, basın yayın kuruluşlarının O.S’nin kimliğini ve görüntülerini yayınlayarak suç işledikleri öne sürmüştü. Yıldırım, basın, yayın, televizyon ve internet yolu ile yayın yapan tüm kuruluşlar hakkında aynı işlemin yapılmasını istemişti. Para cezalarının ödenmesi için 10 gün süre tanınmış cezanın ödenmemesi halinde kamu davası açılacağı tebliğ edilmişti. Aralarında Radikal, Cumhuriyet ve Vatan’ın da bulunduğu gazetelere O.S’nin adı açık olarak yazıldığı için çeşitli para cezaları kesildi.
O.S’yi açıklayan kimdi?
Dink’in öldürülmesinin ardından O.S’nin ismi Başbakan Tayyip Erdoğan ve İstanbul Valisi Muammer Güler tarafından açıklandı. O.S’nin Samsun’da yakalandığında AKP’nin Kızılcahamam kampında bulunan Erdoğan, canlı yayına çıkarak “Hrant Dink cinayetinin zanlısı O.S. (Başbakan ismi açık olarak söylemişti) az önce Samsun’da yakalanmıştır. Olayda kullanıldığı zannedilen tabanca, O.S’nin üzerinden çıkmıştır. Kameralara yakalandığı beyaz bere yine aynı şekilde üzerinden çıkmıştır” diye konuştu.
O.S’nin fotoğraflarını basına dağıtan Vali Güler ise “Kendisi Trabzon 1990 doğumlu O.S. (Vali ismi açık olarak söylemişti) adlı kişidir” diyerek O.S’nin bilgilerini basınla paylaşmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, O.S’nin ismini açık bir şekilde konuşmalarında kullanmışlardı. (HABER MERKEZİ)
Ceza alan gazeteler

Radikal : 350 bin YTL
Vatan: 10 bin YTL
Milliyet: 300 bin YTL
Posta: 310 bin YTL
Hürriyet: 270 bin YTL
Sabah: 200 bin YTL
Zaman: 160 bin YTL
Evrensel: 110 bin YTL
Gözcü: 90 bin YTL
Takvim: 60 bin YTL
Referans: 40 bin YTL
Cumhuriyet: 30 bin YTL
Akşam: 20 bin YTL
Agos: 10 bin YTL
ÖNCEKİ HABER

‘Bu halkın TMMOB’a ihtiyacı var’

SONRAKİ HABER

İstanbul 1. Bölge seçimleri tartışıyor 4

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...