13 Temmuz 2007 00:00

Sağlıkta iki anlayış

Ankara Tabip Odası’nın düzenlediği toplantıda siyasi partiler sağlık politikalarına ilişkin görüşlerini anlattı. Toplantıya AKP, CHP ve MHP’nin temsilcileri katılmadı.

Paylaş

Ankara Tabip Odası’nın düzenlediği toplantıda siyasi partiler sağlık politikalarına ilişkin görüşlerini anlattı. Toplantıya AKP, CHP ve MHP’nin temsilcileri katılmadı.
Türk-İş Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan ATO Başkanı Önder Okay, AKP Hükümeti’nin sağlıkta özelleştirmeyi temel alan politikalar izlediğini ve sağlık ortamında ciddi bir tahribat yarattığını kaydederek “Sağlık ortamının 4.5 yıllık AKP Hükümeti’nden sonra revizyon ve onarıma ihtiyacı var” dedi. Hekimlerin ilgi gösterdiği toplantıya sendikalaştıkları için işten atılan Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi işçileri de katıldı.
Aydınlık Türkiye Partisi, Genç Parti, Halkın Yükselişi Partisi, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve Liberal Demokrat Parti temsilcileri bir yandan AKP’yi eleştirirken, bir yandan da politikalarına sıcak baktıklarını itiraf ettiler. ÖDP’den Hasan Tatar, sağlıkta özelleştirme politikalarına tümüyle karşı çıktıklarını söylerken, eğitim ve sağlık gibi hizmetlerin ücretsiz sunulması gerektiğine dikkat çekti. TKP’den Erhan Nalçacı, sağlıkta özelleştirmelerin genel politikaların bir sonucu olduğunu belirtti. EMEP’ten Veli Doğan, sağlığın piyasaya açılmasını öngören politikalara son verilmesi gerektiğini söyledi. Doğan, herkese kamu eliyle ücretsiz sağlık hizmeti verilmesini savunduklarını bildirdi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

GÜNCEL

SONRAKİ HABER

Düğünde yolları süpürdüler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...