13 Temmuz 2007 00:00

Birdal’ın ziyaret ettiği köye jandarma baskını

Bin Umut Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Akın Birdal, seçim bölgesi olan Çınar ilçesine bağlı köyleri ziyaret etti. Ziyaret sırasında, jandarma köye baskın düzenledi.

Paylaş

Bin Umut Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Akın Birdal, seçim bölgesi olan Çınar ilçesine bağlı köyleri ziyaret etti. Ziyaret sırasında, jandarma köye baskın düzenledi. Köylüler, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganı atarak Bin Umut Adayı Birdal’ın etrafında etten duvar ördü.
Bin Umut Bağımsız Milletvekili Adayı Akın Birdal, Çınar ilçesine bağlı Beşpınar, Şükrüler, Plartaş, Yuvacık, Başaklı ve Başaran köyünü ziyaret etti. Köy ziyaretlerinde büyük coşkuyla karşılanan Birdal’ı, korucu köyü olan Beşpınar köyünün girişinde sarı, yeşil, kırmızı renkli tülbentlerle yüzlerce kişi karşıladı.
Birdal, burada yaptığı konuşmada, devletin yıllardır Kürt sorununu çözmek yerine koruculuk sistemini yaygınlaştırdığına dikkat çekerek, “Bu, sorunu daha da içinden çıkılmaz hale getiriyor. Meclis’te koruculuk sisteminin kaldırılması için çaba göstereceğiz. Koruculuk sisteminin kaldırılmasıyla, silah verilen bu insanlarımıza yeni iş olanakları sağlanarak onurlu bir yaşam olanağı sağlayacağız. Kardeş kanının dökülmesinin önüne geçeceğiz” dedi.
Ziyaretin devam ettiği sırada, köye Jandarma tarafından baskın düzenlendi. Jandarma, propaganda döneminin başlamadığını ileri sürerek, bu nedenle köyde çalışma yapılamayacağını savundu. Ancak köylüler, “Oylar namustur” ve “Baskılar bizi yıldırımaz” sloganları atarak, Birdal’ın konuşmasını dinlemeye devam ettiler ve çevresinde etten duvar ördüler.
Alevi köyüne ziyaret
Birdal, daha sonra Alevi köyü olan Şükrüler köyünü ziyaret etti. Köy kahvesinde köylülerle bir araya gelerek sohbet eden Birdal, Cumhurbaşkanı seçimleriyle ülkeyi germenin kimsenin yararına olmadığını belirterek, cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini doğru bulduklarını ifade etti. Birdal, Plartaş, Yuvacık, Başaklı ve Başaran köylerini de ziyaret etti. (Diyarbakır/EVRENSEL)
Askere suç duyurusu

Van Bağımsız Milletvekili Adayı Özdal Üçer, seçim çalışmalarını engellemeye çalışan Saray İlçe Jandarma Karakol Komutanı hakkında suç duyurusunda bulundu.
Üçer, “Saray ilçesine beraberimdeki konvoyla giderken ilçe çıkışında askerler tarafından durdurulduk. Ve direk sivil halka silah doğrultarak silah sıktılar. Bizi tehdit ederek ilçeden çıkmamızı istediler. Karakol komutanı hakkında suç duyurusunda bulunduk” dedi.
ÖNCEKİ HABER

AKP’li belediye yolları hatırladı!

SONRAKİ HABER

Gündem gazetesine yine kapatma cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa