13 Temmuz 2007 00:00

Demirtaş’a savunma hakkı

Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu, görevden alınan DTP’li Diyarbakır Sur İlçesi Belediye Başkanı Abdullah Demirtaş’ın itirazını dün görüştü.

Paylaş

Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu, görevden alınan DTP’li Diyarbakır Sur İlçesi Belediye Başkanı Abdullah Demirtaş’ın itirazını dün görüştü. Danıştay 8. Dairesi’nin verdiği kararı görüşen Genel Kurul, ara kararla Demirtaş’a savunma yapması için 10 günlük süre verilmesi gerektiğine karar verdi. Demirtaş’ın savunmasının alınmasının ardından dava esastan görüşülüp karara bağlanacak. İçişleri Bakanlığı, “hizmetlerinde çok dilli belediyecilik kararı alan” Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirtaş’ın görevden alınması ve belediye meclisinin feshi talebiyle Danıştay’a başvurmuştu. Danıştay 8. Dairesi, “belediye hizmetlerinde çok dilli belediyecilik yolunda karar alan” Diyarbakır’ın Sur Beldesi Belediye Başkanı Abdullah Demirtaş’ın başkanlığının düşürülmesine ve belediye meclisinin feshine karar vermişti.
Dairenin kararında, “çok dilli belediyecilik kararının” gerek Anayasa ve yasa maddeleri, gerekse Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı kapsamında bir hakkın kullanımı olarak değerlendirilmesinin olanaklı olmadığı vurgulanmıştı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

JİN û JîN

SONRAKİ HABER

AKP’li belediye yolları hatırladı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...