13 Temmuz 2007 00:00

O kadar çokuz ki,ama yalnız düşürüldük

Ankara 1. Bölge Bağımsız Adayı Şükrü Erbaş ile 2. Bölge Bağımsız Adayı Sırrı Keleş’e destek toplantısında, “şiirin inceliğini, işçilerin alın terini, halkların kardeşliğini, kadınların sesini Meclis’e taşıyacaklarına” inanç dile getirildi.

Paylaş

Ankara 1. Bölge Bağımsız Adayı Şükrü Erbaş ile 2. Bölge Bağımsız Adayı Sırrı Keleş’e destek toplantısında, “şiirin inceliğini, işçilerin alın terini, halkların kardeşliğini, kadınların sesini Meclis’e taşıyacaklarına” inanç dile getirildi.
Aralarında sendikacı, şair, yazar, bilim insanlarının da bulunduğu çok sayıda kişinin katılımı ile dün Ekin Sanat Merkezi’nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda ilk olarak konuşan Şair Sezai Sarıoğlu, dilin yanına dilleri, halkın yanına halkları, tarihin yanına coğrafyayı, şairin yanına şiiri getirmek istediklerini söyledi. Irkçılığın, milliyetçiliğin kuşattığı dünyada, büyük bir insanlık aleminin parçası olmak istediklerini belirten Sarıoğlu, “Uzun zamandır birbirimizden eksilen halkların çocuklarıyız. Hatta evimizden bile her gün kendimizin eksiği olarak çıkıyoruz” diyerek, şimdi süreci tersine çevirme olanaklarının doğduğunu anlattı. Sarıoğlu, bağımsızlar olarak rollerini oynayarak, Meclis’e girip sözlerini söylemek, sözlerini çoğaltmak isteklerine vurgu yaptı. Can Yücel’den “Bana bir varmış deyin; bir varmış, bir yokmuş demeyin, içime dokunuyor” alıntısı yapan Sarıoğlu, “Şimdi bir varmış deme zamanı” dedi.
KESK Genel Sekreteri Abdurrahman Daşdemir de Türkiye’nin çözümsüz, kangrenleşmeye bırakılan sorunları bulunduğuna dikkat çekerek kan içicilerin ve cellatların kanlı söylemlerine karşı barışın, kardeşliğin dili olacaklarını ifade etti.
Aralarında Adnan Özyalçıner, Ali Balkız, Arif Berberoğlu, Aydın Şimşek, Hicri İzgören, Mustafa Köz, Zerrin Taşpınar, Sennur Sezer, Selma Ağabeyoğlu, Temel Demirer gibi şair ve yazarların da bulunduğu 250’yi aşkın kişinin imzaladığı destek metnini, Ankara Bağımsız Adayları Destekleme Komisyonu adına EMEP GYK Üyesi Özlem Yıldızer okudu. “Emeğin, demokrasinin, barışın, umudun adaylarını destekliyoruz” başlıklı metinde, antidemokratik seçim barajı karşısında Türkiye’nin emek ve demokrasi güçlerinin bağımsız adaylarla seçimlere katıldığı belirtildi.
Erbaş: Az değiliz, yalnız düşürüldük
Ankara 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Şair Şükrü Erbaş, Türkiye’nin son derece önemli bir dönemeçte bulunduğunu, antidemokratik seçim yasaları ile yıllardır parlamento dışında tutulan emek ve demokrasi güçlerinin bağımsız adaylarla bir olanak yakaladıklarını söyledi. “Türkiye’nin sürüklenmekte olduğu korku cumhuriyetini, bir sevgi ve barış cumhuriyetine dönüştürme olanağı olduğunu” kaydeden Erbaş, “Az değiliz, yalnız düşürülmüş, gücünü topluca göremeyen, farkında olamayan kitleyiz” dedi. Erbaş, “63 adayın alacağı oy toplamı gücümüzü hem kendimizin görmesi, hem de karşımızdakilere gösterme olanağı yaratacaktır. Bize bir ayna olacaktır” diye konuştu.
Ankara 2’nci Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Sırrı Keleş de estirilmek istenen milliyetçi dalgaya vurgu yaparak milliyetçiliğin kan, gözyaşı, acı, felaketten başka şey getirmeyeceğini çok iyi bildiklerini ifade etti. “Tek tekiz. Bir olamadık. Aslında o kadar çokuz ki. Bu sesi, yüreği birleştirmeliyiz” diyen Keleş, Kürt sorununun emperyalistlere havale edilerek değil, yaşayan halklar tarafından çözüleceğini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Ekmeğimize sahip çıkar gibi…

SONRAKİ HABER

JİN û JîN

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...