13 Temmuz 2007 00:00

Ekmeğimize sahip çıkar gibi…

Bin Umut İzmir Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel, İzmir’de çalmadık kapı bırakmadı. Buca Evka-1’de düzenlenen şenliğe katılan Tüzel’e, KESK Eğitim Sekreteri Fevzi Ayber de eşlik ederek destek verdi.

Paylaş

Bin Umut İzmir Bağımsız Milletvekili Adayı Abdullah Levent Tüzel, İzmir’de çalmadık kapı bırakmadı. Buca Evka-1’de düzenlenen şenliğe katılan Tüzel’e, KESK Eğitim Sekreteri Fevzi Ayber de eşlik ederek destek verdi. Şenlikte, 22 Temmuz’da oylarımıza “ekmeğimize sahip çıkar gibi sahip çıkılması” çağrısı yapıldı.
Umudun meydanı olacak
Yüzü aşkın İzmirliye seslenen Tüzel, 18 Temmuz’da Gündoğdu Meydanı’ndaki büyük mitinge çağrı yaparak, “İzmir’in birçok yerinde artık bizim sesimiz duyuluyor. 22 Temmuz akşamı hep birlikte meydanları dolduracağımıza dair umudumuz her gün giderek güçleniyor. 18 Temmuz Çarşamba günü akşamı saat 17.00’de Gündoğdu Meydanı bizim. Bütün İzmir halkının; genci, emeklisi, işçisi, memuru, bilim insanı, sanatçısı, kentlisi ve kırsal kesiminden gelen emekçisiyle Gündoğdu Meydanı’nda demokrasiyi, barışı, kardeşliği; işçinin, emekçinin, emeklinin hakkını konuşacağız. Bin Umut Adayları olarak seçim manifestomuzu oradan ilan edeceğiz. Savaşçı güçlere karşı barışın, kapitalist sermayenin sömürüsüne karşı işçinin, emekçinin buluşmasını; gücünü, birlikteliğini orada göstereceğiz. Bakalım öyle kolay kolay görmezden gelinen adaylar mıymışız, yoksa gerçekten bu ülkede, gelecekte halkın etrafında birleştiği gerçek halk temsilcileri miymişiz” diye konuştu.
Düzenin devamına hayır
DTP İl Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya’nın “Gerçek demokrasi için sandığa attığımız oylarımıza, evimize götürdüğümüz ekmeğimiz kadar sahip çıkmalıyız” dediği şenlikte, KESK Eğitim Sekreteri Fevzi Ayber de söz aldı. Ayber, “Bize, ‘yeniden egemenlere hizmet edecek temsilcileri gönderin Meclis’e’ diyorlar. Sanal ortamlarda sanal düşmanlıklar yaratarak, halkı birilerinin arkasında hizaya getirerek; sömürünün, baskının, ırkçılığın, gericiliğin temelinde tesis edecek düzenin devamı için halkı yeniden sandığa çağırıyorlar. Ama yağma yok! Bizler; emekçiler, emekçilerin örgütlerinin temsilcileri, onların peşine takılmayı vadeden değil gerçek sendikacılar adına buna hayır diyoruz” dedi.
Evka-2’de konvoy
Bin Umut İzmir 2. Bölge Adayı M. Muhdi Aslan için yapılan seçim çalışmaları kapsamında Evka-2’de seçim konvoyu oluşturularak mahalleler dolaşıldı. Özellikle toplu konut inşaatlarında çalışan işçiler, konvoydakileri selamlayarak sevgi gösterisinde bulundu.
‘İşkencecimle barıştım” diyorlar
Çiğli’nin Güzeltepe semtinde düzenlenen 150 kişinin katıldığı etkinlikte, CHP’nin Alevi vatandaşların oylarına talip olduğu, bir yandan da Alevilerin katledildiği olaylarda en önde yer alan MHP gibi bir parti ile koalisyon hesapları yaptığı dile getirildi.
DTP İzmir İl Başkanı Mehmet Bayraktar, Türkiye’nin geleceği açısından Kürtlerin ve Türkiye’nin demokrasi güçlerinin mutlaka sandıktan çıkması gerektiğini belirtti.
EMEP İzmir İl Başkanı Hasan Hüseyin Evin, “Alevilerin oylarını cepte keklik gibi gören Madımak’a bir karanfil bırakmayı göze alamayan Baykal ve CHP’yi mi destekleyeceksiniz” diye sordu. Evin, halka bu gerçeklerin anlatılması gerektiğini söyledi. EMEP GYK Üyesi Mustafa Yalçıner de CHP’nin sol üzerinde ve Alevi inancı üzerinde tepindiğini ifade ederek “Bir CHP’li aday gazeteye bir ilan veriyor: ‘CHP eşittir MHP’ diye. Ondan sonra Sivas’ta, Çorum’da, Maraş’ta yananlardan oy istiyor. ‘İşkencecimle barıştım’ diyenlere oy verecek miyiz” dedi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Erdoğan’ın ipiyle kuyuya inilmez

SONRAKİ HABER

O kadar çokuz ki,ama yalnız düşürüldük

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...