13 Temmuz 2007 00:00

Yarın Radikal’i boykot günü

Doğan grubuna ait Radikal gazetesinden bir günde 41 kişinin işten çıkarılmasını protesto eden Radikal okurları, yarın Radikal gazetesini almayarak boykot edecek.

Paylaş

Doğan grubuna ait Radikal gazetesinden bir günde 41 kişinin işten çıkarılmasını protesto eden Radikal okurları, yarın Radikal gazetesini almayarak boykot edecek.
“Ben bir Radikal okuruyum” başlıklı bir bildiri yayınlayan ve bir internet sitesi kuran okurlar, “Toplam maaşları Aydın Doğan’ın dişinin kovuğunu bile doldurmayacak 41 kişi, ‘ekonomik nedenlerle’, hoyratça, haksızca, kapının önüne kondu. Kalemleriyle, beyinleriyle, yürekleriyle bizi o gazeteye bağlayan bu insanlar şimdi işsiz” diyerek “Patronun dama tahtasındaki pul mudur bu 41 kişi?” diye sordu. “Bu, basinda tekellesmenin en korkunc, en tehlikeli sonuclarindan biridir” yorumunun yapıldığı bildiride, “Basında sendikal hakları budar, iş güvencesini yok ederseniz sadece insanlar işsiz, aşsız kalmaz. Aynı zamanda editoryal bağımsızlık denen şey de tarih olur” dedi. “Benim elim artık Radikal almaya varmıyor” diyen Radikal okurları, 14 Temmuz günü Radikal almama çağrısı yaptı. Bildiri şu cümlelerle son buldu: “Maaşlarının toplamı, bazı genel yayın yönetmenlerinin maaşının yarısı ancak eden 41 kişiyi işinden, okurları da onlardan eden bir ‘orijinal demokrasi’de yaşamak istemediğim için... Gazetecilerin işsiz, okurların habersiz kalmasına sessiz kalmak istemediğim için... 14 Temmuz günü Radikal almayacağım!”
Boykotun Radikal’le sınırlı kalmamasını isteyen diğer okurlar, tüm Doğan grubu gazetelerini okumamaya çağrı yaptı.
Bu arada Radikal’den atılan gazeteciler Türkiye Gazeteciler Sendikası bünyesinde bir gazete çıkarmaya hazırlanıyor. (MEDYA SERVİSİ)
Bilgi için: http://okumuyoruz.wordpress.com/
ÖNCEKİ HABER

Gülüm Kanal d 22.00

SONRAKİ HABER

UZUN MESAFE

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...