14 Temmuz 2007 00:00

Genel-İş şube başkanlarından Bin Umut Adaylarına destek

Genel-İş Şube Başkanları seçimlerde barışın ve demokrasinin sesi olan Bin Umut Adaylarının destekleyeceklerini bildirdiler.
DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası Başkanlar Kurulu’na katılan Diyarbakır ...

Paylaş

Genel-İş Şube Başkanları seçimlerde barışın ve demokrasinin sesi olan Bin Umut Adaylarının destekleyeceklerini bildirdiler.
DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası Başkanlar Kurulu’na katılan Diyarbakır Bölge Başkanı Serdar Ekingen, Tunceli Şube Başkanı Hasan Çiçek, Batman Şube Başkanı Halis Yakut, Siirt-Mardin Şube Başkanı Mahmut Timurtaş, Şanlıurfa Şube Başkanı Sadık Demir, Ağrı Şube Başkanı Ersin Erinci, İstanbul Konut Şube Başkanı Nebile Irmak Çetin ortak açıklama yaptı.
Sosyal devletin tavsiye edildiği, her türlü anti demokratik uygulamaların hüküm sürdüğü, emeğe ve emeğin kazanılmış haklarına saldırıların olduğu, işsizlik, açlık ve sefaletin yaşandığı bir süreçte genel seçimlere gidildiğine işaret edilen açıklamada şu değerlendirmede bulundu: “Bizler bölgemizde özellikle Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözümü yerine savaş politikalarını destekleyen IMF ve Dünya Bankası politikalarını benimseyen düzen partilerine oy vermeyeceğiz.”
Çözüme katkı sunacak adaylar
Açıklamada, ülkedeki bütün sorunların çözümüne katkı sunacak ve demokrasinin ve halkların kardeşliğinin gelişmesine hizmet edecek Bin Umut Adaylarının destekleneceği ifade edildi. (Diyarbakır/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

Tekstilde uyuşmazlık

SONRAKİ HABER

patronun zammıyla dondurma alınmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...