14 Temmuz 2007 00:00

İdman maçı gibi

Intertoto’daki ilk maçta Vllaznia’yı 6-0 yenen Trabzonspor, bugünkü rövanş maçında galibiyet arayacakTrabzonspor, UEFA Intertoto Kupası 2. tur rövanş maçında bugün deplasmanda ...

Paylaş

Intertoto’daki ilk maçta Vllaznia’yı 6-0 yenen Trabzonspor, bugünkü rövanş maçında galibiyet arayacak
Trabzonspor, UEFA Intertoto Kupası 2. tur rövanş maçında bugün deplasmanda Arnavutluk’un FK Vllaznia takımıyla karşı karşıya gelecek. Saat 21.00’de başlayacak karşılaşma Lig TV’den naklen yayınlanacak.
Bordo-mavili ekip, Vllaznia’yı ilk maçta Avni Aker’de 6-0 yenerek tur için çok büyük bir avantaj elde etmiş aynı zamanda da Avrupa Kupaları’ndaki en farklı galibiyetini almıştı.
Avrupa’da 78. sınav
Trabzonspor, bugün Vllaznia karşısanda Avrupa kupalarındaki 78. maçına çıkacak.
Bordo-mavililer, bugüne dek Avrupa kupalarında yaptığı 77 maçta, 30 galibiyet, 29 yenilgi ve 18 beraberlik aldı. Karadeniz ekibi, söz konusu karşılaşmalarda 107 gol atarken, kalesinde 115 gol gördü.
Trabzonspor, UEFA Intertoto Kupası’na bu sezonla birlikte ikinci kez katılıyor. Kupaya ilk kez 1999-2000 sezonunda katılan bordo-mavili takım, ilk maçında İtalya’nın Peruggia takımına sahasında 2-1 yenilmesine karşın, deplasmanda aldığı 3-0’lık sonuçla turu geçen taraf oldu. Bir üst turda ise Almanya’nın Hamburg SV takımı ile sahasında 2-2 berabere kalan bordo-mavililer, deplasmanda ise 4-1 yenilerek kupadan elenmişti.
Trabzonspor, Avrupa sınavlarında Barcelona, Inter ve Liverpool gibi ünlü takımları 1-0’lık sonuçlarla mağlup etmeyi başarmıştı.
Vilnius hükmen 3. turda
Intertoto Kupası’nda geçen hafta pazar günü Polonya’nın Legia Varşova ile Litvanya’nın Vetra Vilnius takımları arasında oynanan maçta, konuk takım Vetra’nın 2-0 öndeyken Varşova taraftarlarının sahaya girmesi, demir çubuk ve taşlarla polise saldırması üzerine Legia Varşova takımına UEFA’dan 2 yıl men cezası gelmişti. Bu ceza üzerine Vetra Vilnius, 3-0 hükmen galip ilan edilirken, aynı zamanda rövanş karşılaşması yapmadan 3. tura çıktı. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Copa America’da 3.lük mücadelesi

SONRAKİ HABER

‘Mantalite değişmeli’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...