14 Temmuz 2007 00:00

CHP’nin Tunceli hüsranı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin düzenlediği mitinge katılmak için geldiği Tunceli’de protesto edildi.
CHP Tunceli İl Teşkilatı’nın Kışla Meydanı’nda düzenlediği mitinge,...

Paylaş

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin düzenlediği mitinge katılmak için geldiği Tunceli’de protesto edildi.
CHP Tunceli İl Teşkilatı’nın Kışla Meydanı’nda düzenlediği mitinge, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da katıldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kentte Baykal’a ilgi az oldu. 250 kişinin katıldığı mitingde konuşan Baykal, Başbakan Erdoğan’ın yapamadığı Pertek Köprüsü’nü kendisinin yapacağını belirterek, Tunceli’ye üniversite getireceğini öne sürdü.
Baykal, “Tunceli’nin temel sorunlarının başında terör sorunu geliyor. Terörün en büyük bedelini de yine bölge halkı ödüyor” diyerek, insanları sevmeyi, sükunet içinde yaşamalarını sağlamak gerektiğini belirterek bunu da kendisinin yapacağını savundu. İnancı, kökeni, fikri ne olursa olsun herkesin birlikte yaşayacağını, herkesin birbirine, kimlik hakkına saygı duyarak yaşayacağını dile getiren Baykal, bu temelde bir anlayışın Türkiye’de herkesin kafasına yerleştirilmesi gerektiğini söyledi.
Protesto edildi
Baykal’ın konuşması esnasında kalabalık bir kitle protesto eylemi yaptı. Miting alanının etrafında toplanan kitle, “Sen yalan söylüyorsun, 80 yıldır bizi kandırdınız ve partiyi faşistlere sattınız. Size oy yok” diyerek Baykal’ı protesto etti. Olay yerine gelen polis ekipleri kitleyi uzun bir süre sakinleştirmeye çalıştı. Baykal, miting sonrası Pertek kalesini gezdikten sonra Elazığ’da yapılacak olan mitinge katılmak üzere kentten ayrıldı.
Geçmiş seçim dönemlerinde milletvekili çıkardığı Tunceli’de karşılaştığı bu manzara, CHP’nin ve Baykal’ın son dönemlerde milliyetçi çizgiye kaymasına Tuncelililerin bir tepkisi olarak yorumlandı. (Tunceli/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

AKP’de Çankaya düğümü

SONRAKİ HABER

ÖZGÜRLÜK YOLU

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...