14 Temmuz 2007 00:00

Oy için yemin!

Seçime sayılı günler kala siyasi partiler, propaganda için ilginç yöntemlere başvuruyor. Diyarbakır’ın Yenişehir Beldesi’nin Ben u Sen Mahallesi’nde toplantı düzenleyen AKP’liler, kadınların partilerine oy vermeleri için...

Paylaş

Seçime sayılı günler kala siyasi partiler, propaganda için ilginç yöntemlere başvuruyor. Diyarbakır’ın Yenişehir Beldesi’nin Ben u Sen Mahallesi’nde toplantı düzenleyen AKP’liler, kadınların partilerine oy vermeleri için Kuran-ı Kerim’e el bastırdı. AKP’liler ayrıca kömür, altın, battaniye verme, resmi nikah kıyma ve yeşil kart verme vaadinde bulundu.
22 Temmuz’da yapılacak seçimlere günler kala seçim propagandası çalışmaları hız kazanırken, AKP ise Kürtlerin oyunu alabilmek için değişik yöntemlere başvuruyor. Halkın dini duygularını istismar etmeye çalışan AKP’liler, oy vermeleri için Kuran-ı Kerim’e el bastırıyor. Diyarbakır’ın Yenişehir beldesinin Ben u Sen Mahallesi’ndeki kadınları bir evde toplayan AKP’liler, partilerine oy vermeleri durumunda kömür, altın, battaniye verme ve resmi nikah kıyacaklarını vaadinde bulundu.
Mahalle sakinlerinden Gülseren Kazakçı, 5’i kadın 1’i erkek bir grup AKP’linin evlerine gelerek, propaganda yaptıklarını söyledi. AKP’lilerin “Size kömür yardımı yapacağız. Akşam kimliğini alıp gel” dediklerini aktaran Kazakçı, toplantıya gitmediğini belirtti.
‘Kuran’a el bastırdılar’
Toplantıya gitmemesi üzerine AKP’lilerin akşam saatlerinde ikinci kez evine geldiğini ve kimliğini alıp gelmelerini istediğini söyleyen Kazakçı, “Ben de yardım yapacaklar diye kimliğimi aldım gittim” dedi. Mahalledeki tüm kadınları bir evde topladıklarını ifade eden Kazakçı, şu bilgileri verdi: “Kimlik bilgilerim ve adresim bu kişiler tarafından alındı. Bizden oy istediler. Kuran-ı Kerim’i getirerek, el basmamızı istediler. Bize ‘Eğer AKP’ye oy verirseniz, sizin resmi nikahınızı kıyarız, kömür veririz, yeşil kart çıkarırız’ dediler. Benim de adımı listeye yazdılar. Ben oyum yok deyince yardım listesinden adımı sildiler.”
Mahalle sakinlerinin ekonomik olarak durumlarının kötü olduğuna dikkat çeken Kazakçı, “Kadınlar önce yardım için kandırıldı. Sonra onlardan oy istendi. Bizi kandırarak çağırdılar bilseydim oy için gitmezdim” dedi.
‘Yardım vaat ettiler’
Toplantıya katılan kadınlardan Remziye İnce ise, kapının önünde el işi yaparken kalabalık bir grup gördüğünü ve merak edip gittiğini söyledi. Tesettürlü AKP’li kadınları getiren aracın içinde battaniyeleri gördüğünü kaydeden İnce, toplantıya ilişkin ise şunları söyledi: “Gelen kadınlardan 4’ünün başı kapalıydı. Fakir olup olmadığımı sordular. Bana oyumu eğer AKP’ye verirsem, beni hastaneye götüreceklerini, kömür yardımı yapacaklarını, yarım altın vereceklerini ve resmi nikahımızı yapacaklarını söylediler. Okuma yazma bilmeyenlere ise, ampule verin dediler. ‘Ben oyum yok’ deyince benim ismimi yazmadılar.” (Diyarbakır/DİHA)
Nesrin Yazar / Evrim Dengiz
ÖNCEKİ HABER

Baskının dozu artıyor

SONRAKİ HABER

EMEK DÜNYASI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa