14 Temmuz 2007 00:00

Baskının dozu artıyor

Bin Umut Adaylarına yönelik baskılar bitmek bilmiyor. Elazığ’da seçim otobüsü kurşunlanırken, Mardin’de renginden dolayı seçim otobüsü bağlandı. Diyarbakır’da ise mitinge izin verilmedi.

Paylaş

Bölge illerinde seçim çalışmalarını yürüten Bin Umut Bağımsız Milletvekili Adaylarına yönelik baskılar artıyor. Elazığ’da seçim otobüsü kurşunlandı. Mardin’de renginden dolayı seçim otobüsü bağlandı. Diyarbakır’da ise mitinge izin verilmedi.
Seçim arabasına kurşun
Bin Umut Elazığ Bağımsız Milletvekili Adayı Hasan Esen’in seçim aracına, önceki gece saat 03.00 sıralarında kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. Park halinde bulunan araca yapılan silahlı saldırıda aracın ön camında ve sağ kapısında iki kurşun izi bulundu. Olaya ilişkin inceleme sürüyor.
Bin Umut Adayı Esen, saldırının karanlık güçler tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, yollarından dönmeyeceklerini ifade etti.
Seçim aracı bağlandı
Mardin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri de ilginç bir uygulamaya imza atarak, Bin Umut Mardin Bağımsız Milletvekili Adayı Emine Ayna’nın seçim aracını, ‘Mor renginin propagandasını yaptığı’ gerekçesiyle bağladı.
Mardin kent merkezindeki Yeniyol seçim bürosu önünden alınan araç Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi garajında tutuluyor. Bin Umut Adayı Ayna ve DTP’lilerin aracı geri alma girişimleri sürüyor.
Miting başvurusu reddedildi
Diyarbakır’da da Bağımsız Milletvekili Adaylarının İstasyon Meydanı’nda düzenlemek istediği miting için valiliğe yapılan başvuru, “siyasi partilerin 20 dakika konuşma süresi” olduğu gerekçesiyle reddedildi.
Kararın kendilerine tebliğ edilmesinin ardından Merkez İlçe Seçim Kurulu ile görüşmelere başladıklarını belirten DTP Hukuk Komisyonu avukatlarından Muharrem Erbey, seçim kurulu yetkililerinin kendilerine kura yöntemi ile günlerin belirlendiği ve herkesin 20 dakikalık süresi olduğu yönünde bilgi verdiğini belirtti. Karara itiraz ettiklerini ve 20 dakika için hiç kimsenin miting yapamayacağını kaydeden Erbey, Seçim Yasası’na göre yoğun başvuruların olması halinde kura çekimi yöntemine gidildiğini ancak tüm siyasi partilerle görüştüklerini ve Diyarbakır’da farklı bir miting yapılmayacağını belirtti.
Kura çekimine göre 17 Temmuz’da İstasyon Meydanı’nda Gültan Kışanak’ın 20 dakikalık miting yapabileceğini ifade eden Erbey, konu hakkında görüşmelere devam ettiklerini bildirdi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Birdal: Bismil köylüsü de Eker’i unutacak

SONRAKİ HABER

Oy için yemin!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...