14 Temmuz 2007 00:00

Birdal: Bismil köylüsü de Eker’i unutacak

Bin Umut Diyarbakır 2’nci Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Akın Birdal, AKP’nin uyguladığı tarım politikalarını eleştirerek, “Mehdi Eker ve onun gibiler, Ankara’da unutup Diyarbakır’da hatırladıkları anadilleri gibi ...

Paylaş

Bin Umut Diyarbakır 2’nci Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Akın Birdal, AKP’nin uyguladığı tarım politikalarını eleştirerek, “Mehdi Eker ve onun gibiler, Ankara’da unutup Diyarbakır’da hatırladıkları anadilleri gibi Bismil köylüsünü, üreticisini de unutmuş” dedi.
Bin Umut Diyarbakır 2’nci Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Akın Birdal, AKP’nin tarım politikalarına ilişkin Bismil’de basın açıklaması düzenledi. AKP’nin, çocukları kullanarak seçim broşürlerini dağıttırdığını kaydeden Birdal, “AKP’liler mahallelerde Kuran-ı Kerim’e el bastırıyorlar. Üretim fazlası battaniyeleri dağıtıyorlar. Tüm bunlar sizlerin parası ile alınmıştır. YSK, eşantiyon dağıtmanın suç olduğunu belirtmiştir. Bunlar, eşantiyon bile değil rüşvet dağıtıyorlar” diye konuştu. Birdal, Sinan köylülerinin yaşadıkları sorunlar nedeniyle hiçbir siyasi ile görüşmediğini, ancak Bin Umut Adaylarının girişimleri sonucu köylülerin kendileri ile görüşmek için heyet oluşturduğunu söyledi.
Hükümetin, tarıma gerekli destek vermediği gibi verilen komik desteklerin kaldırılmasına yönelik çalışmalar yaptığını ifade eden Birdal, “AKP Hükümeti döneminde 2004-2005 yıllarında bir milyon 300 kişi tarım sektörünü terk ederken, tarımda istihdam oranı 7.4 milyondan 6.4 milyon kişiye geriledi” dedi. Birdal, “Tarım Bakanı Eker, yaratılan bu sefalet tablosunun sorumlusu değilmiş gibi Diyarbakır ve Bismil halkından oy istemekte ve Kürtçe konuştuğu ile övünmektedir” diye konuştu.
“Mehdi Eker ve onun gibiler, Ankara’da unutup Diyarbakır’da hatırladıkları anadilleri gibi Bismil köylüsünü, üreticisini unutmuş” diyen Birdal, Bismil halkının, kendilerini Ankara’da unutanları, küçümseyenleri; aslını inkar eden “haramzadeleri” 22 Temmuz’da sandıkta unutacağını vurguladı.
Eker ne demişti?
Tarım Bakanı Eker, Birdal’ı kastederek, Bin Umut Adaylarının Kürtçe bilmediğini ve halkla tercüman aracılığıyla diyalog kurduğunu iddia etmişti. (Diyarbakır/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Malatya’da halk toplantıları sürüyor

SONRAKİ HABER

Baskının dozu artıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...