14 Temmuz 2007 00:00

Dalkılıç: Sömürüsüz bir dünya istiyoruz

Bin Umut Gaziantep Milletvekili Adayı Vakkas Dalkılıç, kahvaltılı bir basın toplantısı düzenleyerek seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi. Basın toplantısına DTP PM üyesi Nurullah Şakar, EMEP İl Başkanı Mecit Bozkurt,...

Paylaş

Bin Umut Gaziantep Milletvekili Adayı Vakkas Dalkılıç, kahvaltılı bir basın toplantısı düzenleyerek seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi. Basın toplantısına DTP PM üyesi Nurullah Şakar, EMEP İl Başkanı Mecit Bozkurt, DTP İl Başkanı Mustafa Tuç, Eğitim Sen Şube Başkanı Mehmet Bozgeyik, Şube Sekreteri Hanifi Yaylacı ve İHD Şube Başkanı Berivan Özpolat da katıldı.
Türkiye’de 12 Eylül darbesinin antidemokratik izlerinin hâlâ silinmediğini, 25 yıldan bu yana ülkeye hükümet eden güçlerin bu yasalara dokunmadığını belirten Vakkas Dalkılıç “Bizler Bin Umut Adayları olarak demokratik bir ülke için yola çıkıyoruz. Ülkemizde estirilmeye çalışılan milliyetçi, şöven dalgaya karşı barış ve kardeşliğin sesi olmak için adayız. Bizler halkların kardeşliğini ele alan savaşsız, sömürüsüz bir ülke yaratma konusunda mücadele edeceğiz” dedi.
Basın mensuplarının Kürt sorunu, birleşik oy pusulası, özelleştirme ve AKP ile ittifak üzerine sorduğu soruları yanıtlayan Dalkılıç, özelleştirme ile ülke kaynaklarının sermayeye peşkeş çekilmesine karşı olduklarını belirterek bunu sadece Meclis kürsüsünde değil alanlarda halkla emekçilerle birlikte özelleştirmeye karşı mücadele edeceklerini söyledi.
Kürt sorununun adı ne konulursa konulsun artık herkes tarafından kabul edildiğini ifade eden Dalkılıç, bu sorunun çözülebilmesi için şiddet kültürünün, çatışmaların ve operasyonların bitmesi gerektiğine işaret etti. Dalkılıç, “AKP’yle ittifak yapar mısınız” yönündeki soruya ise “Bin Umut Adayları olarak belli ilkelerimiz ve uğruna mücadele ettiğimiz değerler var. Bu değerler ve ilkeler AKP’yle örtüşmüyor” diye yanıt verdi.
Basın toplantısının ardından Gaziler Caddesi’nde insan zinciri oluşturularak Bin Umut Adayı Vakkas Dalkılıç’ın seçim broşürleri dağıtıldı.
Miting pazar günü
Bin Umut Adayı Dalkılıç için yarın İstasyon Meydanı’nda 16.00-18.00 arası miting düzenlenecek. Mitinge DEP eski Milletvekili Selim Sadak, DTP PM üyesi Nurettin Yılmaz, EMEP MYK üyesi Ercüment Akdeniz ile sanatçılar Reşo ve Ayfer Düzdar katılacak. (Gaziantep/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır’da 50 bin seçmenin oyu başka illerde çıktı

SONRAKİ HABER

Malatya’da halk toplantıları sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...