15 Temmuz 2007 00:00

‘Felsefem, atak futbol’

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, yeni sezonda takımının ofansif ve göze hoş gelen bir futbol sergileyeceğini söyledi.

Paylaş

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, yeni sezonda takımının ofansif ve göze hoş gelen bir futbol sergileyeceğini söyledi.
Yavru Kartal dergisinin temmuz sayısında röportajına yer verilen Sağlam, siyah-beyazlı ekibin geçen sezon defansif anlayışla oynadığı hatırlatılarak yöneltilen soruya verdiği yanıtta, antrenörlük felsefesinde atak futbolun önemli olduğunu belirterek, “Futbolun genelde pozitif, yani oynamayı seven tarafını yansıtmaya çalışıyoruz. Bu yüzden de bütün taraftarlarımız ve Beşiktaş’ı sevenler, ofansif ve göze hoş gelen bir futbol izleyecek” dedi.
2007-2008 sezonunda öncelikle kişilik ve karakter yapısı itibarıyla insani değerleri üst düzeyde bir takım oluşturmak istediğini anlatan Sağlam, “Sahadaki performansının yanında, saha içindeki ve dışındaki davranışlarıyla da herkesin örnek gösterdiği bir takım olabilmek istiyoruz. Bunun yanında da tabii ki performansıyla da camiamızın beklentilerine cevap verebilen, oynarken zevk alan ve izleyenlere zevk aldıran bir takım olmayı hedefliyoruz” şeklinde görüş belirtti.
Altyapıya önem
Altyapıyla koordineli bir şekilde çalışacaklarını belirten Sağlam, siyah-beyazlı kulübün altyapıya önem veren bir anlayışı olduğunu, yıllardır süregelen altyapıdan futbolcu çıkarma anlayışını devam ettirmeye çalışacaklarını ifade etti.
Sağlam, “Kendinizi başarılı buluyor musunuz?” şeklindeki soruya, “Benim kendimi başarılı bulup bulmamam çok önemli değil, spor kamuoyunun ve diğer insanların görüşleri daha önemli. Başarılı buldular ki bize sorumluluğu çok büyük bu görevi layık gördüler. Kayserispor’daki başarımızı Beşiktaş’ta da devam ettirmek en büyük arzumuz ve en büyük dileğimiz” yanıtını verdi. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Boğaz’da şenlik

SONRAKİ HABER

AKP’nin kültürü 5

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa