15 Temmuz 2007 00:00

Seçimde AKP ile hesaplaşalım

Petrol-İş Sendikası Ankara Şubesi’nin 22’nci Olağan Genel Kurulu’nda “seçimlerde emekten yana tavır koyma” çağrısı yapıldı.

Paylaş

Petrol-İş Sendikası Ankara Şubesi’nin 22’nci Olağan Genel Kurulu’nda “seçimlerde emekten yana tavır koyma” çağrısı yapıldı.
Şube binasında yapılan genel kurula Petrol-İş üye ve yöneticileri ile Türk-İş ve KESK’e bağlı sendikaların yöneticileri katıldı. Salona grevdeki Petrol-İş üyesi Novamed işçileri ve direnişteki Sanovel işçileriyle dayanışma mesajları asıldı. Genel kurul, emek hareketi ve Petrol-İş’in mücadele tarihini anlatan bir sinevizyon gösterisi ile başladı.
Petrol-İş Ankara Şubesi Başkanı Mustafa Özgen açılış konuşmasında, işgallere, savaşlara, emek düşmanı politikalara karşı mücadele ettiklerini ve mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.
İşçilerin işsizlikle terbiye edilmek ve yoksullukla köleleştirilmek istendiğini kaydeden Özgen, işçiler ve emekçilerin kazanılmış haklarının tek tek yok edilmeye çalıştığını ifade etti. Emek düşmanı politikaların AKP Hükümeti döneminde hız kazandığını belirten Özgen, “22 Temmuz AKP ile hesaplaşacağımız bir süreç olacak. 23 Temmuz’da emekten yana bir siyasi iradenin hakim olması için emekten yana tavır koyup, emekçilere yönelik saldırılara karşı bir duvar oluşturmalıyız” dedi.
Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın ise seçimlere gidilen süreçte “kimlik ve güvenlik” üzerinden politika yapıldığına dikkat çekti. Emekçilerin suni gündemlerle meşgul edilmeye çalışıldığını kaydeden Öztaşkın, “AKP Hükümeti iktidarı döneminde emek düşmanlığı ve küresel sermayenin taşeronluğunu yapmıştır. 22 Temmuz’da AKP’ye karşı net bir tavır koymalıyız. Seçimlere kendi sınıf penceremizden, işçi sınıfının hakları açısından bakmak zorundayız. Siyasete müdahale etmeliyiz” diye konuştu.
Türk-İş’e sert eleştiri
Petrol-İş Sendikası’nın “emekten yana siyasi partileri ve adayları destekleme” kararı aldığını anımsatan Öztaşkın, Türk-İş’in “Hangi partiden olursa olsun sendikacı adayları destekleme” kararını eleştirdi. Öztaşkın, “Ben AKP’den aday olanı sendikacı olduğu için desteklemem” dedi. Türk-İş yönetimine “Siyasilerden medet ummayı bırakın işçilerden medet umun” çağrısında bulunan Öztaşkın, PETKİM’in özelleştirilmesine karşı mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.
Emek Partisi Ankara İl Yöneticisi İbrahim Akkaya da emekçilere yönelik saldırılara karşı emek, barış ve demokrasi güçlerinin birlikte hareket etmesi gerektiğini vurgulayarak, “Güçlerimizi birleştirmeli ve demokrasi cephesini örmeliyiz” dedi. Kendisi de bir Petrol-İş üyesi olan ÖDP Elmadağ İlçe Başkanı Aytekin Çelikcan ise “IMF partilerine oy vermemeliyiz” çağrısı yaptı. Tez Koop-İş Sendikası Ankara 2 No’lu Şube Başkanı Haydar Özdemiroğlu, Ankara Sendika Şubeleri Platformu çatısı altında mücadeleye devam edeceklerini vurgulayarak, platform adına Petrol-İş Ankara Şube Başkanı Mustafa Özgen’e bir plaket takdim etti. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

AKP’nin en büyük icraatı yoksulluk

SONRAKİ HABER

SADEDE GELELİM

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...