15 Temmuz 2007 00:00

Emekliler sendikalarının tanınmasını istiyor

Emekli-Sen, 12’nci kuruluş yıldönümünü nedeniyle “2007 Seçimleri ve Emekliler” konulu bir panel düzenledi.

Paylaş

Emekli-Sen, 12’nci kuruluş yıldönümünü nedeniyle “2007 Seçimleri ve Emekliler” konulu bir panel düzenledi. Önceki gün Ankara’da yapılan, siyasi parti temsilcileri de katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, sendikalarının 12’nci kuruluş yıldönümünü yaşadıklarını, ancak sendikalarının tanınmadığını ve kapatılmak istendiğini aktardı. “Anayasa’nın 17’nci maddesinde ‘Herkes; yaşama, maddi ve manevi varlığını koruma ve geliştirme hakkına sahiptir’ denmektedir” diyen Beysülen, sendikal örgütlenmenin anlamının güçlü ve ezen kesimlere karşı bireylerin hakkını koruyabilmesi olduğunu belirtti.
CHP’li Özgün Ökmen ise emeklilerin 12 yıldır hukuk mücadelesi verdiğini, sendikanın statü yasasının çıkarılmasının CHP’nin boynunun borcu olduğunu söyledi. Ökmen, iktidara geldiklerinde sendikaların örgütlülüğüne destek olacaklarını savundu.
ÖDP’li Hamiyet Kızıler de seçime giren partilerin türlü vaatleri olduğunu ancak sağlığa, eğitime değil silahlanmaya bütçe ayıranların emeklileri de görmezden gelmesinin kaçınılmaz olduğunu kaydetti.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç ise hükümetin yaptığı icraatları savunarak, ekonomiyi düzlüğe çıkardıklarını iddia etti. Denemeç konuşmasını yaparken salondan tepkiler yükseldi.
Haydar Kaya, AKP, CHP ve MHP’nin ırkçı, milliyetçi ve halkı bölen politikaları benimsediğini bildirdi. AKP’nin yaptığı özelleştirmelerle cumhuriyetin temel kurumlarının satıldığını belirten Kaya, demokratik hak ve taleplerin yine AKP döneminde görmezden gelindiğini kaydetti. Kaya, bağımsız adayların Meclis’e gireceklerini ve emeklilerin, işçilerin sesi olacaklarını söyledi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Yol parası vermemek için oy kullanmayacaklar

SONRAKİ HABER

AKP’nin en büyük icraatı yoksulluk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa